“Jačanje studentskih kapaciteta studentskih predstavnika”

Predstavnici studentskog parlamenta Visoke ICT škole prisustvovali su četvorodnevnom edukativnom seminaru, u organizaciji Studentske konferencije akademskih strukovnih studija Srbije (SKASSS) koji se održao na Zlatiboru.

Cilj ovog seminara bio je upoznavanje studentskih predstavnika i razmena iskustva i ideja koji mogu rezultirati podizanjem studentskog standarda, kao i saradnja na projektima.

Prvi dan je protekao u samom otvaranju konferencije i prezentacije SKASSS-a. Drugog dana naše kolege slušale su kakvo je stanje strukovnog obrazovanja u Republici Srbiji i uloga SKASSS-a u istom, kakva je perspektiva i koji su primeri dobre prakse. Predstavljen  je strukovni master. Diskotovalo se još i o studentskom organizovanju, Zakonu o studentskom organizovanju, sportu, kao i o stručnoj praksi. Trećeg dana govorilo se na temu: Projektnog menađžmenta; Izradi projekata; Biznis inkubatorima i malim preduzećima.

Pored toga, govorilo se i o veb radiju, kao i o tome kako voditi nevadinu organizaciju i koje su veštine javnog nastupa. Četvrti dan bio je predviđen za dodelu zahvalnica i zatvaranju konferencije.

Povodom posete naših predstavnika ovom seminaru, pitali smo predsednika studentskog parlamenta Visoke ICT škole Danku Korugić:

“Kakvi su ti utisci sa seminara i da li smatraš da će ovakva okupljanja potpomoći usavršavanju  vaših sposobnosti zalaganja za naše kolege i na koji način?”

D. Korugić: “ Veoma mi se svideo izbor tema i predavača. Dopala mi se spontanost i ležernost u predavanjima gde su važnije stvari  potkrepljene primerima koji su učinili da predavanje bude zanimljivo. Definisanjem najvažnijih stvari, predavači su uspeli da nam stvore jasniju sliku o stvarima koje smo i do sada koristili, ali nismo ih bili svesni. Smatram da je ovaj  seminar bio veoma koristan zbog novih stvari koje smo naučili, ali posebno zbog toga što smo imali mogućnost da razmenimo iskustva sa studentima iz cele Srbije i tako stvorimo detaljniju sliku o našoj školi, o onome čime možemo da se ponosimo i šta bismo mogli da popravimo kako bismo podigli studentski standard.”

 

                

Tags: 
Aktuelan: