Intervju sa studentima generacije - Ivana Radivojević

Intervju sa Ivanom Radivojević, studentom generacije smera Saobraćajno inženjerstvo specijalističkih studija.

  1. Kako se postaje student generacije specijalističkih studija?

Po meni ne postoji poseban “recept” kako postati student generacije.. Ukoliko imate ispred sebe postavljen cilj i pre svega dobru volju i veliku ljubav prema onome što ste upisali, rezultati su uvek maksimalni.

  1. Šta vam se najviše dopalo u toku nastave i koji predmet smatrate da će vam najviše pomoći u vašem daljem radu?  

Veoma sam zadovoljna načinom na koji je organizovana nastava, a posebno mi se dopalo što je svaki predmet imao svoje vežbe gde smo svi  mogli donekle da uvidimo i stvorimo sebi sliku u glavi kako to zapravo izgleda u praksi.. 

  1. Šta su za vas bili najveći izazovi tokom studiranja, kako ste im pristupali i rešavali?    

Svaki novi predmet za mene je predstavljao novi i veliki izazov, a rešenje je uvek bilo rad, trud,volja i naravno uvek onaj cilj koji sam postavila sebi..

  1. Da li biste bili novinar ICT časopisa i iz koje oblasti, da je postojao na početku vašeg studiranja?

 Volim sve što ima veze sa Visokom ICT školom, veoma sam odgovorna kad je reč o bilo kavim obavezama, ali mislim da nisam dovoljno kreativna da bih bila novinar ICT časopisa..

  1. Da li ste već obavljate posao u vašoj struci i da li ste imali dovoljno vremena da radite i studirate?  

Još uvek nisam ni u kakvom radnom odnosu jer sam se posvetila porodici. Imam dvoje male dece, ali svakako imam u planu da u skorije vreme nađem posao u svojoj struci... Planiram da se i dalje školujem, a vremena  za rad i studije istovremeno uvek može biti: potrebna je samo dobra volja i naravno dobra organizacija.

  1. Gde poslovno (u najboljoj opciji) vidite sebe za 10 godina?    

S obzirom da jako volim što sam zavrsila Visoku ICT školu, kako osnovne tako i specijalističke studije, bilo koje radno mesto u toj struci za mene predstavlja veliki uspeh i sebe mogu videti na bilo kojoj poslovnoj poziciji.

  1. Koju poruku biste poslali studentima koji su zainteresovani za upis na specijalističke studije?  

Ukoliko volite sve ono sto pruža Visoka ICT škola, mislim konkretno na znanja koja možete poneti sa sobom, onda su specijalističke studije samo još jedan korak ka boljim znanjima i većim mogucnostima za dalju budućnost..

  1. Koju poruku biste poslali vašim profesorima koji su na vas ostavili utisak tokom studiranja?      

Svojim dragim profesorima želim samo da se zahvalim pre svega na ukazanom poverenju i svom znanju koje su preneli kako meni, tako i mojim dragim kolegama..

  1. I na kraju, zašto treba upisati i završiti specijalističke studije na Visokoj ICT školi?   

Specijalističke studije treba upisati i završiti jer pružaju veću i bolju mogućnost za posao u budućnosti, jer ja sam jedna od onih koja veruje da dolaze bolji dani i da će se svaki trud isplatiti i naravno nagraditi. 

Tags: 
Aktuelan: