Intervju sa studentima generacije - Nina Vučetić

Intervju sa Ninom Vučetić, studentom generacije smera Medicinska informatika osnovnih studija.

 1. Kako se postaje student generacije?

U mom slučaju presudnu odluku su odigrali posvećenost I istrajnost. Naravno, dobra organizacija, kako vremena, tako I obaveza čini više od pola posla.

 

 1. Šta su za vas bili najveći izazovi tokom studiranja, kako ste im pristupali i rešavali?

Najveći izazov mi je bilo “suočavanje” sa nepoznatim, sa oblastima koje su primarne u školi – programiranje i prirodne nauke, a sa kojima se nisam susretala tokom srednje škole (društveno-jezički smer Gimnazije). Na kraju sam se odlično snašla I sve je ispalo I više nego dobro.

 

 1. Koji predmeti su vam bili izuzetno zanimljivi i korisni i zašto?

Najzanimljiviji predmeti su bili oni koji su se usko ticali oblasti medicine u informatici kao I predmeti vezani za računarske mreže jer su omogućavali najviše praktične nastave.

 

 1. Da li ste se tokom studiranja bavili i nekim drugim dodatnim aktivnostima koje su organizovane u školi i van nje?

Kao dodatnu aktivnost izdvojila bih pohađanje Cisco CCNA kursa. Ovaj kurs je omogućio da se u laboratorijskim uslovima upoznamo sa realnim problemima koji nas mogu sačekati kasnije.  Takođe, ovaj kurs služi kao I priprema za ispit za dobijanje sertifikata iz ove oblasti pa je to još jedan plus.

 

 1. Da li biste bili novinar ICT časopisa i iz koje oblasti, da je postojao na početku vašeg studiranja?

Naravno. Oblast tehnoloških inovacija u medicini mi je najprimamljivija pre svega primena nanotehnologija u medicine (što je bila I tema mog završnog rada).

 

 1. Šta vam se najviše dopalo u nastavnom sistemu Visoke ICT škole?

Sistem nastave – podela na trimestre i ispitni rokovi nakon svakog. Takođe odnos profesor – student je fenomenalan. I možda najbitnije što na osnovu izbornih predmeta sami biramo dalje usmerenje.

 

 1. Šta planirate dalje? Posao ili nastavak studiranja?

Zaposlila sam se dok sam bila student treće godine i dalje radim. Nameravam da nastavim sa studijama – sledeći korak će mi biti prijava na master studije medicinskih tehnologija (Med Tech) na univerzitetu Wiener Neustadt za koji sam i saznala u školi.

 

 1. Gde poslovno (u najboljoj opciji) vidite sebe za 10 godina?

Na mestu rukovodioca svakako J. Šalu na stranu – vise se ne vidim kao junior (što je moja trenutna pozicija)  nego kao senior u kompaniji koja se bavi medicinskim tehnologijama (razvijanje računarskih mreža u medicinskim ustanovama na primer)

 

 1. Koju poruku biste poslali studentima prve godine vašeg smera?

Budućnost u ovoj oblasti je veoma svetla I zbog toga je moja poruka da daju sve od sebe I ne izbegavaju teže predmete jer na taj način ulažu u svoju budućnost.

 

 1. Koju poruku biste poslali vašim profesorima koji su na vas ostavili utisak tokom studiranja?

Kakos am već ranije spomenula, odnos professor – student je ovde odličan I mislim da tako treba da bude i u budućnosti.

 

 1. I na kraju, zašto treba upisati i završiti Visoku ICT školu?

Visoka ICT škola pored raznovrsnih predmeta omogućava da se sami usko usavršavate na svakom studijskom program, na smeru Medicinska informatika možete da se usmerite na računarske mreže, web programiranje , baze podataka itd… To je možda I najveća prednost ove škole nad drugim ustanovama sličnog usmerenja. Takođe, u mom slučaju, ova škola mi je omogućila veoma dobru osnovu za zaposlenje.

 

Tags: 
Aktuelan: