Šta Microsoft radi u slobodno vreme?

Svi znamo koliko je kompanija Google jaka. Tome govori i činjenica da većina nas čak proverava da li ima pristup internetu tako što ode na njihovu stranicu. Međutim, nekima se to nimalo ne sviđa, želeli bi da utiču da se Google što manje koristi. Pripremite se da pročitate nekoliko najzanimljivijih propagandi koje sprovodi Google-u konkurentna kompanija Microsoft.

Gmail Man

Počećemo od nekih starijih. Prvo ćemo vas upoznati sa Gmail man-om. On je bezobrazan, čita drugima poštu i ne poštuje ničiju privatnost.

Ovaj video pojavio se prošle godine i u njemu je Microsoft kritikovao Google-ova pravila privatnosti. Google je odgovorio da njihovi kompjuteri skeniraju poštu da bi se na taj način oslobodili spamova, kao i da se ne bi slali virusi.

Video možete pogledati ovde.

Gmail man

Putting people first

Microsoft se nije tu zaustavio već je pokrenuo čitavu kampanju protiv Google-ovih pravila privatnosti i nazvao je „Putting people first“. Microsoft kaže da nova pravila korišćenja samo otežavaju korisnicima kontrolu nad njihovim informacijama.

Oni misle i da nas Google koristi u svrhe reklamiranja. Svaki podatak koji prikupi o nama koristi da bi nam prikazao nešto što bi moglo da nas zanima i na taj način reklamira stvari koje želi.

Kompletan tekst o ovoj kampanji možete videti ovde.

Scroogled

Scroogled

Najnovija kampanja protiv Google-a zove se Scroogled. Za ovu kampanju napravljen je čak i web sajt. Još uvek su aktuelna pravila privatnosti. Nema nekih velikih novina. Pominju se Google-ova “zavirivanja” u elektronsku poštu i prikupljanje informacija o korisnicima. Microsoft vam nudi i da potpišete peticiju da naterate Google da prestane da vam čita elektronsku poštu i to sve prikuplja da bi vam slao reklame.

Ovu web stranicu možete pogledati ovde.

Da li je ovo budućnost reklamiranja, tako što se prave anti reklame konkurentskih kompanija? Kako je ovako nešto uopšte moguće? Na ova pitanja nemamo odgovor, ali moramo priznati da nas je Gmail Man poprilično nasmejao.

Inspiracija - izvor:

http://www.scroogled.com/
http://www.slashgear.com
http://readwrite.com/

 

Tags: 
Aktuelan: