„Pametan“ zdrav život

Kako tehnologija napreduje povećava se broj pametnih predmeta koji nam pomažu u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Imamo aplikacije koje nam govore koliko smo kilometara prešli u toku dana, podsetnike za kupovinu, vežbanje, dnevni unos vode... Skoro sve što možete da zamislite

Mi smo odlučili da vam pokažemo tri pametna predmeta za zdrav život koja možda ne biste očekivali.

HapiFork – viljuška koja vam govori kako da jedete

HapiFork je gedžet za one koji su baš odlučni u tome da vode računa o kilogramima; toliko odlučni, u stvari, da mogu da priključe ovu pametnu viljušku na laptop preko USB kabla. Ona će vam reći da usporite ako prebrzo jedete, kao i kad vam je dovoljno hrane. Za 100 dolara, koliko HapiFork košta, imaćete nekog ko vam kontroliše dnevni unos kalorija i snima podatke o vašoj ishrani, pa možete da vidite kako ste se hranili u određenom periodu.

Lumoback – Kosmodisk sledeće generacije

Lumoback je elektronski pojas koji se nosi oko struka i bežično je povezan sa vašim telefonom. Kada god se pogrbite Lumoback će vas vibracijom upozoriti. Takođe, na telefonu možete videti kako trenutno sedite, kako ste sedeli u nekom prethodnom periodu i možete pratiti svoj napredak, odnosno koliko ste pravilnije počeli da sedite. Za 150 dolara Lumoback vam garantuje flešbek u detinjstvo kada vas je neko stalno upozoravao da ne sedite „tako“ za računarom.

Jawbone UP – naizgled bezopasna narukvica

Jawbone UP meri i čuva podatke o apsolutno svemu što ste radili u toku dana: koliko ste se kretali, broj kalorija koje ste uneli, koliko ste spavali i koliko vam je trebalo da zaspite, pa čak i kada ste posećivali toalet. Možete i da se tuširate sa ovom narukvicom, pa će vaš savetnik za maksimalno zdrav život znati i kada i koliko se dugo kupate. Ukoliko ste spremni na apsolutnu invaziju privatnosti Jawbone UP će vam po ceni 100-150 dolara znatno poboljšati kvalitet života.

Iako vam ovi proizvodi mogu pomoći ukoliko ste se odlučili da zdravo živite i neki se već mogu kupiti kod nas u zemlji, mi vam ipak preporučujemo da razmislite o tome gde se čuvaju podaci o vašim dnevnim aktivnostima pre nego što uđete u kadu sa pametnom narukvicom.

 

Inspiracija – izvori:

http://women4hope.files.wordpress.com/2008/01/healthy-living-woman.jpg

http://www.bonappetit.com/wp-content/uploads/2013/01/hapifork-body.jpg

http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2012/06/posture-sensor-06-27-12-03.jpg

http://blog.memoto.com/wp-content/uploads/2013/07/wearable-fitness-technology-jawbone-up.jpg

 

Aktuelan: