10 najboljih mobilnih telefona na svetu

Predstavićemo vam 10 najboljih mobilnih telefona na svetu u 2013. godini.

Autori jednog od najjačih online časopisa u svetu koji se bavi informacionim tehnologijama verno su pratili razvoj industrije mobilnih telefona ne bi li nam prikazali koji će to telefoni obeležiti sada već uskoro prošlu 2013. godinu. Većinu ovih mobilnih telefona možete nabaviti i u našoj zemlji. 

10. Google Nexus 5

Na 10 mestu našao se Guglov telefon Nexus 5. Prema autorima ovaj telefon zaslužuje učešće u top 10 najboljih telefona 2013. isključivo zbog dobrog kvaliteta po odličnoj ceni. Nexus 5 ima Android 4.4 i može se naći na tržištu po ceni od 299 funti. U našoj zemlji ovaj telefon košta negde oko 400 evra. Kao kvalitete ističu veoma jak procesor i kvalitetan ekran. Mana ovog telefona je slaba baterija.

9. Sony Xperia Z1

Ovaj moćan telefon poseduje kameru od čak 20.7 mega piksela. Kamera je veoma kvalitetna i vaše fotografije neće ugroziti kiša, sneg, čak ni peščana oluja. Xperia Z1 poseduje i fantastičan procesor. Telefon se može nabaviti u više modernih boja i trenutno je najbolji telefon koji nam Sony može predstaviti. Cena kod nas iznosi oko 600 evra.

8. Nokia Lumia 520

Nokia se u top 10 pridružuje Guglu i Soniju i to svojim mogelom Lumia 520. Pokušavši da uklopi sve potrebne karakteristike jednog pametnog telefona u prihvatljivu cenu, Nokia predstavlja telefon lepog dizajna, dobrog ekrana i rezolucije. Lumia 520 retko usporava i koči što je odlično u pogledu fotografija i zahtevnih aplikacija. Ipak da bi došli do razumne cene proizvođači su u ovom modelu izbacili nekoliko stvari: NFC, kompas i blic na prednjoj kameri. Međutim, ovaj telefon ima odličnu bateriju, elegantan je, tanak i ima odličan processor.  U svakom slučaju ovo je najbolji telefon na tržištu koji kao operativni sistem poseduje čuveni Windows Phone 8. Cena ovog telefona u našoj zemlji iznosi nešto manje od 200 evra.

7. Samsung Galaxy Note 3

Samsung Galaxy Note 3 poseduje fantastičan ekran od 5.7 inča u Full HD rezoluciji. Telefon je izuzetno brz i prosto klizi pod prstima. Možete uklučiti više aplikacija u isto vreme i ne morate se brinuti da će telefon početi da koči ili usporava. Poseduje neverovarnih 3GB RAM memorije i Snapdragon 800 quad core procesor. Lepog je dizajna, ima 13 MP, ali je za naše tržište i dalje među najskupljim telefonima. Cena ovog telefona iznosi oko 760 evra.

6. HTC One Mini

Ukoliko uporedite HTC One i HTC One Mini nećete uočiti neku razliku osim u veličini. HTC se potrudio da sve fantastične karakteristine modela One “ugradi” u noviiji model One Mini i na taj način ove odlične karakteristike obezbedi i kupcima sa nešto plićim džepom. Veličina ekrana iznosi 4.3 inča, kamera poseduje 4 MP. Na našem tržištu ovaj telefon možete nabaviti za oko 500 evra što je u odnosu na cenu modela One za oko 200 evra jeftinije.

5. Moto G

Motorola nam predstavlja telefon koji je na našoj listi dospeo u top 5 najboljih za 2013. godinu. Ovo je telefon srednje klase po veoma pristupačnoj ceni. Nažalost ovaj telefon se još uvek ne nalazi na našem tržištu, ali je trenutna cena ovog modela u Engleskoj negde oko 100 funti. Moto G ima ekran od 4.5 inča i 1.2 GHz quad core processor. Android verzija je 4.4 KitKat. Kamera od 5 MP i jos mnogo karakteristika koje se retko mogu naći po ovako pristupačnoj ceni.

4. iPhone 5S

Naravno da se ne može praviti lista najboljih telefona bez bar jednog iPhona. Iako ga mnogi kritikuju iPhone obeleži svaku godinu pa i ovu 2013. Predstavljamo vam model 5S prelepog dizajna i sa visokom rezolucijom ekrana i dobrom reprodukcijom boja. Moćan tač-skrin vam omogućava da otljučate telefon jednim pritiskom prsta. Kamera ima 8MP, operativni sistem je iOS 7. Glavna mana ovog telefona je ipak cena koja kod nas iznosi od 600 do 1000 evra u zavisnosti od veličine memorije telefona.

3. Samsung Galaxy S4

Naravno da je Samsung Galaxy S4 dospeo na sam vrh ove top liste. Fenomenalan dizajn, zaista moćan ekran, fantastična kamera od 16 MP i dugotrajna baterija neke su od karakteristika koje ovaj telefon svrstavaju u sam vrh. Pričajte, slikajte i delite fotografije u isto vreme. Okretanje prstena na objektivu pretvara vaš smart telefon
u preciznu kameru. Snimajte fotografije u krupnom planu, čak i iz daljine sa 10x optičkim zumom. Cena ovog telefona je nešto jače od 500 evra i već neko vreme se može nabaviti i kod nas.

2. LG G2

Možda ste se iznenadili ali LG zaslužuje mesto na poziciji broj 2 naše top liste. LG G2 poseduje neverovatno dobar ekran, vrhunsku kameru od 13MP i najbolji zvuk koji nam jedan pametan telefon može pružiti. Prelepog je dizajna. Cena LG G2 na našem tržištu iznosi nešto više od 500 evra.

1. HTC One

Moglo se naslutiti da će ovoj telefon biti broj jedan. Poseduje aluminijumsko kućište, Full HD ekran i Android Jelly Bean. Kvalitet kamere se mora pomenuti jer pravi odlične fotografije, čak i pri lošem osvetljenju. Cena telefona prati kvalitet i u našoj zemlji za ovaj telefon morate izdvojiti nešto više od dve prosečne plate (košta oko 700 evra).

 

Inspiracija-izvori:

http://www.techradar.com/news/phone-and-communications/mobile-phones/20-best-mobile-phones-in-the-world-today-645440/12#articleContent

http://www.samsung.com/rs/galaxys4zoom/s4zoom/

http://angrygadgets.com/samsung-galaxy-s4-display-smearing-problems-solutions/

http://forum.softpedia.com/topic/912419-nokia-lumia-520/

http://www.kafaak.com/2013/10/16/review-sony-xperia-z1-03/

http://crave.cnet.co.uk/mobiles/google-nexus-5-first-official-picture-50012521/

Tags: 
Aktuelan: