10 najgorih primera dizajna sajtova 2013. godine

Sigurno se pitate kakav to dizajn moze da bude kad spada u ovu grupu top 10? Verovali ili ne postoji mnogo ljudi koji ne znaju razliku između lošeg i dobrog dizajna web sajta.

Ironično je to da mnogi web dizajneri kojima je već naziv struke dovoljno opisan i  podrazumeva da imaju malo dara za dizajn, uspeli da naprave takav sajt da su nažalost dospeli na ovih top 10 rajružnijih web sajtova.

Pogledajte sledeće sajtove i budite slobodni da nam pomognete da upotpunimo ovu listu.

1 - www.theworldsworstwebsiteever.com

Ovaj sajt zauzima prvo mesto u ove liste - kao što vidite dizajner se uopšte nije trudio. Sajt pokazuje zapravo šta ne treba da radite kada koristite animirane gif fajlove i kada hoćete da napravite sajt koji za korisnika nema baš nikakvu svrhu; kao i većina sajtova sa ove liste.

2  - http://heaven.internetarchaeology.org

Idemo dalje: na poziciji broj 2, iz razloga što se taj neko baš potrudio da sajt bude beznačajan ili se uopšte nije potrudio. Nećemo da sudimo o tome sad.

3 -  www.lingscars.com

Ovaj sajt je nominovam za treći najružniji sajt na svetu. Ovde smo pokušali da otkrijemo da li se radi o sali ili je stvarno web sajt "slučajno" napravljen tako. Sumnjamo da je napravljen slučajno na ovaj način - ali ako neko bude potvrdio da je ovo sa namerom urađeno, ovaj sajt će zauzeti 1. poziciju na našoj listi.

4 -  www.arngren.net

Ovo je jedan od najgorih web sajtova koje je svet ikada video. Istraživali smo i ustanovili da je ovaj sajt poslednjih 10 godina bio na listi top 10 najgorih web sajtova. Ovde nema ništa više da se doda, sami ćete videti o čemu je reč.

5 - www.ronoslund.com

1995. godine ovakav sajt je predstavljao vrhunac umetnosti web dizajna.

6 -  www.constellation7.org

Oprez - od ovog dizajna i izbora boja može vas zaboleti glava! Ovde su čudno izabrane palete boja i kombinacije, tako da je veoma teško raspoznati sadržaj.

7 -  www.jamilin.com

Blog Jami Lin dobija naš glas za sedmo mesto iz razloga sto je sajt neutralnih boja sa prelazom u jarke u navigacionom meniju i iz tog razloga je težak sa navigaciju i pronalaženje željenog sadržaja.Da ironija bude veća, blog govori o feng shui dizajnu enterijera.

8 -  www.mrbottles.com

Ovde je takođe koncept rastrojen jer se boje, slike i navigacija uopšte ne poklapaju, stranica je skoro beskonačno duga i sadržaj je "težak" i konfuzan za čitanje bez upotrebe komande CTRL+F.

9 -  www.designz23.com

Ovo sajt zauzma deveto mesto jer se ova kompanija bavi uslugom web programiranja i web dizajna. Očigledno je da svojim klijnetima nude i prodaju besplatni template koji bilo ko može da preuzme sa bilo kog sajta koji nudi besplatni template i da radi taj isti posao bez znanja programskih jezika iz objasti web programiranja.

10 -  www.sgmax.co.uk

Svi sajtovi sa liste su na neki način povezani,samim tim da je u pitanju antitalenat za dizajn.

Za kraj, jedna informacija: svih ovih 10 sajtova većinom imaju Google Page Rank između 3 i 4, što je veoma solidna ocena, jer se čudimo kako su uopšte izašli iz "sive" zone.

Ako vas interesuju jos neke informacije o ovim sajtovima instalirajte dodatak Google Toolbar i dobićete sve potrebne informacije.

Tags: 
Aktuelan: