4 tipa gejmera

Kažu da svaki gejmer spada u neku od ovih grupa ili može biti kombinacija više tipova. Koji tip gejmera ste vi?

Neobavezni gejmer

Neobavezni gejmer je neko ko igra igrice kao hobi i one mu služe da se odmori i opusti. Ovaj tip gejmera ne zna mnogo o igranju igrica, niti će pokušavati da nešto više sazna. Uglavnom se upoznaju sa igricama preko drugih gejmera.

Dobar primer ovog tipa gejmera je neko je kupio Wii isključivo zbog Wii Sports-a. Zna dovoljno o toj igrici, igra je posle posla da se opusti i ne zalazi dalje od toga u priču.

Društveni gejmer

Društvene gejmere motiviše mogućnost povezivanja sa ljudima preko igrice koju igraju. Ovaj gejmer uglavnom igra multiplayer igrice, kao što su Call of Duty, League of Legends, World of Warcraft ili Minecraft. Ljudi koji vole da igraju igrice na Wii-u takođe često spadaju u ovu kategoriju.

Specijalizovani gejmer

 Glavna karakteristika specijalizovanih gejmera je to što znaju tačno šta vole. To može biti određeni žanr, pa igraju samo FPS, RPG ili MOBA ili to može biti određeni proizvođač ili čak samo jedan serijal igara. Ovaj gejmer ne želi da odigra svaku igru, samo želi da odigra svoju omiljenu igru na svaki mogući način i u potpunosti je istraži.

Ekspert

Gejmer koji se naziva ekspertom ne mora nužno biti vrhunski igrač. Ono što u stvari karakteriše eksperte su razna interesovanja i želja za otkrivanjem novih tehnologija igranja igara.

Ekspert provodi dosta vremena na sajtovima koji su posvećeni video igrama i velika je verovatnoća da će više vremena posvetiti proučavanju neke igre i gledanju trejlera nego samom prelaženju igrice.

Veća je šansa da ste vi mešavina dva ili više tipa nego da ste baš samo u jednoj od ovih kategorija. Da li znate koji ste tip?

 

Inspiracija – izvori:

http://www.gamrreview.com/article/90080/the-four-types-of-gamer?utm_source=zergnet.com&utm_medium=referral&utm_campaign=zergnet_62873

http://media2.intoday.in/btmt/images/stories/gaming-april-46-505_031312125000.jpg

http://images.mmorpg.com/features/5017/images/CasualGamer3.jpg

http://img.gawkerassets.com/img/18gel3k3fc137jpg/ku-xlarge.jpg

 

Aktuelan: