5 jednostavnih pravila za sreću

Svi želimo da budemo srećni. Čini se da je jednostavno, ali povremeno je srećan život  komplikovaniji nego što bi trebao da bude. Ponekad je tako zato što očekujemo od drugih ljudi da nas učine srećnima, vezujemo svoju sreću za stvari ili događaje, ali prava sreća je u nama samima i možemo naići na nju u svakodnevnim sitnicama. Ovih 5 pravila su odlična skica da nam svaki dan bude srećniji i ispunjeniji.

Pravilo za sreću #1: Veruj u sebe
Pozitivno razmišljanje počinje kada živiš život sa verom, a ne sa strahom. Iako su potpuno različiti, imaju nešto zajedničko – oboje kreiraju budućnost koja se još nije desila. Strah je iluzija i sprečava te da živiš svoj život najbolje kako umeš. Strah se hrani tvojim nesigurnostima i otrovni je saradnik brige. Ne možeš da živiš srećan život koji je pun straha. Kada prevaziđeš strah i „nadogradiš“ se na veru, život postaje bogatiji – pun čuda i blagoslova svaki dan. Izbor se čini jednostavnim. Izaberi.

Pravilo za sreću #2: Budi uporan
Biti uporan je jedna od najvećih caka uspeha. Ako ideš i ideš i ideš, stići ćeš na svoje odredište. Za uspešan, srećan život nije dovoljno samo da prihvatiš pozitivno razmišljanje, već i pozitivne akcije. Ove leži tvoja prava strast. Tvoji snovi su samo želje dok ne preduzmeš akcije. Počinje zabavnim, kreativnim procesom. Uglavnom kada razgovarate sa ljudima koji nisu srećni, oni su puni kajanja – kajanja jer nisu preduzeli akcije kada su bile neophodne. Pusti strah od neuspeha, učini i nastavi!

Pravilo za sreću #3: Živi jednostavno
Sreća leži u jednostavnosti. U stvari, oni su najbolji drugari, pa se navikni da njih dvoje stalno „vise“ sa tobom. Dakle, opozovi potragu, srećan život možda je već ispred tebe. Sreća se može naći u najmanjim stvarima kojima smo blaženi svaki dan. Kada otvorimo oči sreći, ona je već ispred nas, znaš one male stvari koje obično podrazumevamo, možemo biti srećni svaki dan. Živimo svaki dan u zahvalnosti i nađimo radost u jednostavnosti, tada možemo živeti srećan život. Srećan život je osećati se dobro tokom našeg putovanja i kada stignemo na destinaciju.

Pravilo za sreću #4: Smej se problemima
Smeh je stvarno najbolji lek, leči sva zla i pretvara izazove u prilike. Smeh donosi svetlost u život i ključna je komponenta srećnog života. Smej se dok te stomak ne zaboli. J Jedna anketa je pokazala da se deca smeju 300 do 400 puta u toku jednog dana, dok prosečna odrasla osoba se nasmeje samo 17 puta. Mislim da su deca pametnija nego što mislimo. Hajde da svi izvučemo pouku iz toga i da učinimo da nam je smeh prioritet svakoga dana.

Pravilo za sreću #5: Sačuvaj dete u sebi
Govoreći o deci, ona stvarno imaju mudrost mladosti u njihovim dnevnim navikama. Provedite dan sa detetom i naučićete tajne srećnog života. Ona nas uče da treba da se nerviramo manje, a mnogo više da se igramo, plešemo, trčimo, pevamo i volimo. Ona imaju velika srca i znaju kako dobro da se provode.

Izvor: https://www.powerofpositivity.com/5-simple-rules-happy-life/

Aktuelan: