7 stvari koje muče web dizajnere

Ako vam se ništa od ovoga nije desilo, onda vi definitivno niste web dizajner.

Predstavljamo vam 7 stvari koje svaki web dizajner nikada ne bi želeo da čuje od svojih klijenata.

1. Mogao bih ovo veroatno i sam da uradim, ali…

Ako ste ikada radili sajt nekom klijentu onda ste sigurno naišli na ovu rečenicu. Ljudi jednostavno ne mogu da private činjenicu da im je potreban neko ko će im napraviti sajt. Još ako biste mogli da mu pošaljete dizajn u Word-u pa će on sam da ga izmeni kako mu se sviđa.

2. Super je sve nego jel mogu ja nekako sam da unosim tekstove

Baš kada ste napravili prezentaciju nekoj kompaniji oni su se setili da žele sami da unose tekstove I naravno da vi to uradite toliko jednostavno da bi čak dete sa 5 godina koje nikada nije videlo kompjuter znalo tačno da pozicioira sliku, doda tekst, izabere font.

3. Trebalo mi je ovo još pre nekoliko nedelja. Kada će biti gotovo?

Niko ne želi da čeka. Svi očekuju da njihov sajt bude gotov odmah jer šta je to nego raspoređivanje slika i brzo ćete vi to da uradite.

4. Hoću identičan sajt kao ovaj!

Klijent je pronašao sajt koji mu se sviđa i poslao vam link, ali taj sajt je napravljen za turističku agenciju, a vaš klijent je automehaničar. Kako zameniti veliku sliku plaže u sliku automehaničarske radnje?

5. Moj prijatelj ima mnogo bolji sajt, a manje ga je platio

Naravno da ima, jer je njegov sajt za turističku agenciju i dostavio je sve slike. Takođe ga je manje platio jer ga je samo dorađivao i nije tražio da sam unosi tekstove.

6. Hoću da sve leti

Klijent naravno hoće gomilu animacija. Sve to je negde video na Internetu i sad želi da sve ubaci na svoj sajt i da to naravno izgleda savršeno. On naravno nije siguran tačno šta želi, ali kad bude video znaće. Ako biste vi mogli da napravite jedno 20 animacija pa da on izabere.

7. Nemam još tekst i slike, ako biste vi mogli da uradite dizajn pa ću vam dati

Ako još uvek niste čuli ni jednu od predhodnih rečenica, ovo definitivno nije moglo da vas zaobiđe. Sadržaj je taj koji klijent apsolutno nikad ne pošalje na vreme.

Pitanje je samo kako uraditi dizajn sajta bez slika i da to bude isto kao za turističku agenciju, sa 30 animacija, gde klijent može sam da unosi tekst i da sve bude gotovo za par dana. Jer, u protivnom, klijent će sam uraditi sajt, naravno u Word-u.

 

Inspiracija – izvori:

http://sicrevisions.com

http://media02.hongkiat.com/things-clients-hate/submit-it-later.jpg

http://vinaora.com/xmedia/2012/10/websites.gif

Tags: 
Aktuelan: