Andrija Gerić – psihologija i sport

Proslavljeni odbojkaš, Andrija Gerić, rođen je 1977. godine u Novom Sadu.  Prvi susret sa ovim sportom pamtiće po razbijanju straha od odbojkaške lopte. Pošto je imao strah od lopte, trener mu je pokazivao tehniku lagani smeč u lice. Ova tehnika je očigledno doprinela da upravo on postane sportista sa najviše osvojenih trofeja u Srbiji.

Karijeru je započeo 1993. godine u OK‚‚Vojvodina“ , a nakon toga igrao je u Italiji i Panatinaikosu. Zlatna i bronzana medalja na Olimpijskim igrama, srebro na Svetskom prvenstvu, zlato, srebro i bronza na Evropskom prvenstvu, osvojena Liga Šampiona i dva Kupa CEV-a samo su neke od mnogobrojnih medalja koje ovaj sportista ima. Sportsku karijeru je završio 2012. godine u klubu u kom je i počeo da trenira.

Trenutno završava studije psihologije, a pored toga je i viši trener odbojke i NLP master. Poznati sportista je spojio svoje iskustvo u sportu i znanje iz psihologije kako bi pomogao svim sportistima, njihovim

roditeljima i trenerima da se što bolje pripreme za utakmice i ostvare odlične rezultate. Njegov blog je namenjen svim sportistima koji žele da budu najbolji u svom sportu.​

Naime, on nudi priliku da pomoću coaching-a (treniranja) brzo i lako prevaziđete svoje prepreke, poboljšate svoj sportski preformans, napredujete kao sportista i ličnost i da se predstavite na terenu u što boljem svetlu.

Blog je otvoren za sve zainteresovane. Možete kontaktirati poznatog sportistu na veoma jednostavan način.

 

Inspiracija – izvori:

http://www.mozzartsport.com/vesti/andrija-geric

http://andrijageric.com/home.html

http://andrijacoaching.wordpress.com/

http://sr.wikipedia.org/sr/Андрија_Герић

 

Tags: 
Aktuelan: