Assassin’s Creed

Upoznajte se sa prvim delom serijala o ratu između Asasina i Templara i sudbini sveta koja zavisi od ishoda.

Priča ove akcione avanture počinje tako što kompanija Abstergo kidnapuje glavnog junaka, Dezmonda Majlsa, koji dolazi iz porodice Asasina. Abstergo namerava da pomoću mašine Animus pristupi sećanjima Dezmondovog pretka Altaira, koji je bio Asasin u vreme Trećeg krstaškog rata.

Iako je glavni lik trilogije Dezmond Majls, više vremena ćete provesti kao Altair ibn-La’Ahad. Pomoću Animusa Dezmond kontroliše svog pretka i tako proživljava njegove avanture.

U prvom sećanju, Altair pokušava da zaustavi Robera de Sablea da uzme artefakt iz hrama u Jerusalimu, ali pritom prekrši sva tri pravila Bratstva Asasina. Zbog toga ga vođa Bratstva, Al Mualim, vrati na status početnika i da mu zadatak da pronađe i ubije devet Templara koji traže artefakte koje zovu Delovi Edena.

Na svom putu da povrati ugled Altair sreće i druge poznate istorijske ličnosti, rešava konflikte iz svoje prošlosti i otkriva postojanje desetog Templara. Dok proživljava sećanja svog pretka i poprima neke Altairove sposobnosti, Dezmond saznaje više o vekovima dugoj zaveri, koja je nekako povezana sa krajem sveta 2012. godine.

 

Inspiracija – izvori:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/2/2a/Assassin%27s_Creed_Logo.svg/296px-Assassin%27s_Creed_Logo.svg.png

http://wallzonehd.com/wp-content/uploads/2013/05/Assassins-Creed-Altair-Wallpaper.jpg

Aktuelan: