Assassin’s Creed: Brotherhood

Ecio nastavlja svoju borbu protiv Templara i obnavlja uništeni Rim, dok Dezmond i njegovi prijatelji pokušavaju da nađu način da spase svet.

Po mišljenju mnogih Ecio je najsimpatičniji i najzanimljiviji Dezmonov predak, pa nije čudo što se Ubisoft odlučio da napravi njegovu trilogiju u sklopu serije igrica Assassin’s Creed. Prvi deo ove trilogije je Assassin’s Creed II, drugi deo je Brotherhood, a priča o momku iz Firence koji postane legendarni Asasin se završava trećim delom koji se zove Revelations.

U 21. veku, Dezmond, Lusi, Rebeka i Šon odlaze u Monteređioni gde smeštaju Animus 2.0 da bi ponovo pristupili sećanjima Dezmondovog pretka. Njihova misija je da pronađu Jabuku iz Edena, koja će im pomoći da spreče kraj sveta te godine, a za koji veruju da će ga nekako prouzrokovati Templari.

Eciova priča se nastavlja nakon sukoba sa Rodrigom Bordžijom, koji je u međuvremenu postao papa. Nakon što mu poštedi život i uzme Jabuku iz Edena, Ecio beži sa stricem nazad u Monteređioni misleći da je obavio svoj zadatak.

Međutim, Monteređioni napada vojska Templara, na čelu sa Čezarom Bordžijom, Rodrigovim sinom, koji uzima Jabuku i ubija Eciovog strica.

Ecio kreće u Rim sa ostatkom porodice, gde pokušava da obnovi grad koji je uništila korupcija i napravi Bratstvo Asasina jačim nego ikad kada preuzme komandu od Nikola Makijavelija.

 

Inspiracija – izvori:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/2a/Assassins_Creed_brotherhood_cover.jpg

http://moarpowah.com/wp-content/uploads/2011/05/assassins-creed-brotherhood-20101017102243981.jpg

Aktuelan: