Assassin’s Creed II

Nastavite Dezmondovu priču iz prvog dela i upoznajte još jednog njegovog pretka.

Nakon bega iz Absterga uz pomoć Lusi Stilman, krtice Asasina, Dezmond ulazi u novu mašinu, Animus 2.0, da bi proživeo sećanja svog pretka iz 15. veka.

Ecio Auditore, Dezmondov predak iz Firence, postaje Asasin nakon što mu pogube oca i braću. U želji da ih osveti i da nastavi očevim stopama, Ecio stiče mnoge neprijatelje, od kojih je glavni Rodrigo Bordžija, ali i mnoge saveznike, među kojima su Leonardo Da Vinči, Nikolo Makijaveli i porodica Mediči.

Ecio ide iz Firence u Monteređioni, gde će njegovu majku i sestru čuvati njegov stric, takođe Asasin, pa odatle u Veneciju, gde ponovo sreće Leonarda, i konačno Rim na svom putu da razotkrije zaveru Templara. Jedna od mnogih stvari koje možemo istaći kod ove igrice je da su gotovo sve lokacije napravljene po uzoru na stvarne gradove. Monteređioni iz igrice, recimo, izgleda gotovo isto kao današnji zamak na tom mestu, tako da bi se fan ove igre bez većih problema snašao na tom mestu.

Dok Ecio ide ka konačnom sukobu sa Rodrigom Bordžijom, Dezmond, uz pomoć Asasina Lusi, Rebeke i Šona, saznaje više o borbi između Asasina i Templara u 21. veku, nastavlja da razvija svoje sposobnosti i otkriva više o sudbini čovečanstva.

 

Inspiracija – izvori:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/7/77/Assassins_Creed_2_Box_Art.JPG

http://images.wikia.com/assassinscreed/images/3/3a/AC2_Ezio_in_crowd.jpg

Aktuelan: