Battlefield 4

Battlefield 4 je first-person shooter igrica kreirana od strane kompanije EA Digital Illusions Creative Entertainment, skraćeno DICE, s tim što je potpuno u posedu Electronic Arts kompanije. EA je aktivna još od 1982. godine kao pionirska gaming industrija.

BF ima široku istoriju što se tiče svojih serijala, počevši još od 2002. godine kao BF 1942 i nastavljajući  kao jedna od visoko konkurentskih igrica, kako u svom žanru, tako i u kompletnoj gaming industriji. Zasigurno su svi serijali ostavili trag u gaming istoriji, nastojeći da pruže maksimalni doživljaj.

BF4  kao pucačina se sastoji iz single player-a i multiplayer-a, a upravo multiplayer je ono što čini igru tako uzbudljivom. Commander mod je ponovo predstavljen i tim se ponaša kao jedinica kojima commander može da naređuje, prati situaciju na bojnom polju i daje znak za ispaljivanje raketa, prati tenkove, avione svog tima i pravi strategiju.

Spectate mod omogućava igračima da prate ostale po mapi i osmatraju iz različitih uglova.

Jedna od ključnih stvari evolucije igre je i simulacija pada zgrada npr. visoki oblakoder u Siege of Shanghai mapi je veličanstven prizor rušenja usled teških razornih eksplozija.

U Flood Zone mapi ceo grad je poplavljen što otežava igru, a u Palace Storm mapi tajfun počinje da teroriše grad, što izgleda veličanstveno.

Mape su tako bogato odrađene da će se stilovi borbe na kopnu, moru ili vazduhu izmešati sa bliskim suočeljavanjima igrača.Tako nastaje dosta nezaboravnih trenutaka: rušenje zgrade prelaskom tenka preko nje ili strpljivo čekanje sa snajperom na nekoj od zgrada da bi se oborio igrač u helikopteru.

Igrica je strateško ratovanje i kampovanje dolazi u obzir, kao na primer u Conquest mapi, ali pruža dosta boljih mogućnosti nego individualno ratovanje.

Timska igra je ipak najuzbudljiviji i najzahtevniji izazov. Igrati zajedno sa drugarima multiplayer, voziti se u tenku i praviti razne manevre u avionu je iskustvo koje govori samo za sebe.

Što se tiče nove Defuse mape koja podseća na Counter-Strike način igre, sve se završi na opštoj pucnjavi, umesto na pametnim ratnim taktikama, manevrima i raznoraznim egzibicijama, koje su vrhunac igračevog iskustva.

Gledano kao celina, BF4 je najbolja Battlefield pucačina dosad. Iako je single player daleko od savršenog, multiplayer je prava avantura.

 

Inspiracija – izvori:

http://en.wikipedia.org/wiki/Battlefield_4

http://blogs.battlefield.com/2013/09/road-to-bf4-game-modes/

http://criticalhits.com.br/wp-content/uploads/2013/06/battlefield-4-e3.jpg

http://static.gamespot.com/uploads/scale_super/1179/11799911/2395853-battlefield4issue.jpg

http://www.playnation.de/uploads/inline/pic-10529.jpg

http://teamburntraw.com/wp-content/uploads/2013/11/BF4-jets-300x168.jpg

 

Aktuelan: