Beat - muzička aplikacija

Aplikacije koje reaguju na pokrete se sve češće koriste. One eliminišu dugmiće i pojednostavljuju interfejs u celini. Beat aplikacija omogućava da kontrolišete muziku pokretima, što može biti veoma korisno i to je ono što nju čini funkcionalnom.

Beat je potpuno nova muzička aplikacija za iPhone koja ima minimalni interfejs koji se kontroliše pokretima. Kada prvi put otvorite aplikaciju prikazaće vam se pokreti koji se koriste za upravljanje aplikacijom. Najbolji primer je pinch-to-zoom ovaj pokret uopšte nije prirodan sve dok vam neko ne pokaže kako se on zapravo izvodi. Većinu pokreta možete naučiti za minut ili dva.

Pokretima možete koristiti aplikaciju, što je čini još jednostavnijom jer ne morate gledati u ekran. Odličan primer za ovo je da je možete koristiti čak i dok vozite. Naime, stavićete telefon u držač za telefon, vozićete normalno, oči ćete držati na putu, a opet ćete moći samo jednim pokretnom da prebacite na sledeću pesmu ili da pauzirate trenutnu. Aplikacija vam samim tim omogućava da ne morate da gledate u telefon tokom vožnje kao i to da ne morate kucanjem da upravljate njom već samo pokretom.

Pokreti su veoma jednostavni. Dva puta dodirnite da biste pauzirali/pustili pesmu, prebacite  ekran na levo ili na desno da biste prebacili na drugu pesmu, dodirnite i zadržite na levoj ili desnoj strani da biste preskočili pesmu.

Postoji mnogo različitih tema na raspologanju za ovu aplikaciju, tako da možete da promenite boju pozadine. Neke teme su međutim zaključane, a jedini način da ih otključate je da šerujete aplikaciju ili da koristite aplikaciju 1h, što je ujedno i jedan od načina kako programeri promovišu svoje aplikacije.

 

Više o ovoj aplikaciji možete saznati ukoliko pogledate ovaj snimak:

 

 

Inspiracija - Izvori:

www.facebook.com/BeatMusicPlayer

www.theultralinx.com/2013/04/beat-beautiful-gesture-based-music-app.html

Tags: 
Aktuelan: