Belgrade Talking: Pustite da vam Beograd ispriča svoju priču

Nova Android aplikacija Telekoma namenjena turistima kao vodič kroz Beograd.

Iako su Telekom i Turistička organizacija Beograda ovu aplikaciju namenili turistima, svako, pa i mnogi Beograđani, mogu saznati nešto novo kada je pokrenu.

Kada izaberete jezik, dok aplikacija preuzima neophodne podatke sa interneta pružiće vam neke simpatične informacije o Beogradu i Beograđanima, gostoprimivim ljudima koji vole kafiće i neradne dane i oduševljavaju se tek ispečenim hlebom u pekari.

 

Znamenitosti možete videti odabirom opcije lokacije, gde vam se prikazuje 30 najpoznatijih lokacija u Beogradu. Ako uključite GPS biće vam prikazana i udaljenost od svake znamenitosti, a ispod nekoliko slika piše tekst o istoriji i značaju odabrane lokacije. Taj tekst ne morate čitati, čim odaberete aplikaciju možete da čujete opis na srpskom ili na engleskom, u zavisnoti od toga koji ste jezik na početku odabrali. Ako biste ipak radije sami pročitali ove zanimljivosti, možete pauzirati ili stopirati audio vodiča i sami saznati više o lokaciji koja vas ineteresuje.

Lokacije možete videti i podeljene u grupe, ako odaberete opciju šetnje. Ovde ćete pronaći veliku šetajuću turu Beogradom, u kojoj se nalaze sve lokacije, ili možete odabrati jednu od preostalih katergorija i videti spomenike i zgrade posvećene najznačajnijim Srbima, religiji ili srpskim vladarima.

Aplikacija Belgrade Talking, koju možete preuzeti ovde, omogućava vam da saznate nešto što možda niste znali o našem gradu, a možda i neočekivano svratite do neke od lokacija kada vidite kako su vam blizu i kako da tačno dođete do svake od njih. Mislimo da će turiste zasigurno oduševiti i da će sigurno poželeti da odu do kafane Znak pitanja ili da vide kako Hram Svetog Save izgleda noću.

Tags: 
Aktuelan: