Budi i ti promoter nauke!

Centar za promociju nauke i Popular Science Srbija su pokrenuli potragu za mladim promoterima nauke.

Promocija nauke je u današnje vreme veoma važna, između ostalog i zbog toga što se mnogo toga lepog i zanimljivog dešava na naučnim horizontima. Nauku s toga promovišu oni koji se njome bave – naučnici. Međutim nisu samo oni ti koji dobro mogu da predstave najuzbudljivije detalje biologije, astronomije, fizike, istorije, hemije, geologije, arheologije... To mogu biti i novinari, učitelji, ali i oni koji nauku naprosto vole.

To možeš biti i ti.

Pored toga što ćete dobiti priliku da neki naučni fenomen objasnite i približite drugim ljudima, možete osvojiti i neku od nagrada koje organizatori konkursa nude.

Da biste učestvovali u konkursu treba da napišete kratak tekst do 2000 reči ili pošaljete fotografiju ili kratak video koji traje do 10 minuta okačen na YouTube-u. Uz takmičarski rad treba dostaviti i kupon iz ovog ili nekog narednog broja Popular Science Srbija. Bez kupona rad neće biti razmatran. Popular Science Srbija izlazi svakog 28. u mesecu.

Nagrade će biti podeljene u dve kategorije: za studente i za srednjoškolce. Tako će najbolji video u kategoriji studenata autoru doneti laptop, najbolja fotografija fotoaparat, a najbolji tekst Swatch sat. Za učenike ove nagrade će biti: tablet za najbolji video, fotoaparat za najbolju fotografiju i švajcarski nož i kompas za najbolji tekst.

Oni koji na konkursu ne osvoje prvo već drugo mesto po izboru žirija takođe će biti nagrađeni - dobiće šestomesečnu pretplatu na časopis Popular Science Srbija.

Konkurs je otvoren do 10. decembra 2013. godine, a pobednici će biti predstavljeni u novogodišnjem broju Popular Science Srbija. Najbolji radovi će biti predstavljeni kako u štampano tako i u elektronskom izdanju časopisa.

 

Inspiracija – izvori:

http://www.popularmedia.rs/

http://www.digitaltrends.com/wp-content/uploads/2011/01/us-students-bad-at-science-2009.jpg

Aktuelan: