In Centar

Sigurno ste upoznati da je Srbija na putu da postane regionalni lider u IT sektoru. Izvoz softvera iz godine u godinu sve više raste da je 2015 po procenama dostigao neverovatnih 700 miliona evra. Ipak ovaj sektor suočava se sa mnogim problemima poput nedostatka adekvatne radne snage ali i nedostatka prostora i loših uslova za rad.

U Srbiji je mali je broj centara koji nude pomoć mladim preduzetnicima kako u oblasti IT tako i u drugim oblastima. Jedan od retkih, a kvalitetnih centara upravo je In Centar

Ranije smo pisali o poslovno-tehničkom inkubatoru, državnom projektu koji omogućava besplatnu podršku mladima za pokretanje sopstvenog biznisa. Međutim mana ovakog projekta je svakako u arbitrarnosti tj. Izboru komisije koji projekat će inkubator podržati zbog ograničenih kapaciteta za rad. In Centar nudi mogućnost SVIM mladim preduzetničkim firmama da kreiraju ono što su zamislili.

Prostorije In Centra nalaze se u samom centru Beograda, ulici Cara Lazara 5-7. Na tri sprata nalazi se veliki broj kancelarija, dve sale za sastanke, zajednička kuhinja sa trpezarijum, prostori za odlaganje ličnih stvari ali i ormarići za poslovna dokumenta. Centar je opremljen kancelarijskim priborom i uređajima poput štampača, kopir aparata.

Mesečnim plaćanjem zakupa dobijate sve ono što vam je potrebno da započnete sopstveni biznis. U zavisnosti od vaših potreba i mogućnosti možete izabrati idealan paket usluga za vas. Na raspolaganju su vam, osim prostorija za rad, knjigovodstveno-pravna usluga, internet, telefon, sala za sastanke, korišćenje kuhinje (uključujući kafu i čajeve) i dr. Centar radi od 8-20h i imate mogućnost da radite kada god vama odgovara kako zbog radnih navika tako i zbog stranih klijenata čija se vremenska zona možda ne poklapa sa vašom.

Veoma važno je to što vaša firma poseduje adresu u centru Beograda što možda mnogima na prvi pogled deluje nebitno ali je veoma važno klijentima posebno strancima radi shvatanja vaše ozbiljnosti.

Posebnu pažnju nam je privukla mogućnost dnevnog zakupa radnog prostora ili samo sale za sastanke što je fantastična stvar za startUP-ove koje žele da predstave svoj rad investitorima. Dnevni zakup radnog prostora košta svega 1500 dinara i idealan je za strance ali i poslovne ljude koji nisu iz Beograda i potrebno im je trenutno i adekvatno mesto za rad.

Još jedna interesantna i originalna stvar koju ovaj centar nudi je usluga virtuelne kancelarije. Ona vam omogućava da ostvarite poslovanje u Beogradu gde god da se nalazite u svetu, a idealna je za startUP-ove, predstavništva stranih firmi i poslovne ljude koji nemaju sopstveni prostor za registraciju firme i žele da se šire na nova tržišta. 

Pored svega ovoga na raspolaganju su vam i treninzi i obuke, škola stranih jezika kao i prostor za organizaciju raznih događaja poput seminara, radionica i konferencija.

Cene usluga su pristupačne gotovo svakom pojedincu. Kreću se od 1500din (jedan dan), a cena mesečnog zakupa je od 7000din. do 30000 za Start UP  Premium paket. Postoji i mogućnost zakupa na nedeljnom nivou.

Kada smo posetili ovaj centar u cilju da vam prenesemo najtačnije informacije poseban utisak na nas ostavila je pozitivna, prijateljska atmosfera kojom odiše ovaj prostor. Timovi međusobno sarađuju i druže se. Svakog četvrtka imaju zajednički ručak gde se bolje upoznaju i možda dogovaraju nekakve zajedničke projekte. Želimo im svu sreću u budućem radu, a možda i saradnju sa projektima naših bivših, budućih i sadašnjih studenata.

Izvori-inspiracija:

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/13/Ekonomija/2168930/Zarada+od+izvoza+IT+tehnologija+preti%C4%8De+poljoprivredu.html

 

 

Tags: 
Aktuelan: