Da li sami sebe ograničavamo?

Šta je ono što zaista želite u životu? Šta je istinska želja vašeg srca? Svi mi imamo “ono nešto” što je naš najveći san, što nas pokreće – ono za šta vredi živeti.

Ako ste od onih koji dugo čekaju, ili čak ne veruju da je ostvarenje njihovih želja moguće, zapitajte se još jednom. Šta je ono što vas ograničava?

Napišite sve to na papir, a onda pogledajte spisak I zapitajte se da li je to stvarno istinito. Mnoga naša ograničenja su zapravo samo u našim glavama. Ono što vi mislite da vas ograničava često je upravo to, samo uverenje, nešto u šta ste naučili da verujete. A uverenje je samo misao koju ste sebi mnogo puta ponavljali, ili koju su vam drugi mnogo puta ponavljali.

Kada biste sad uzeli list papira i napisali šta je ono u šta verujete u vezi novca, veza, muškaraca, žena, posla i fakulteta, videli biste da se ta uverenja savršeno poklapaju sa trenutnim okolnostima u vašem životu. Mi smo ti koji kreiramo svoj život i zato je vrlo važno da biramo šta mislimo i izgovaramo.

Svi smo mi u životu pokupili razna uverenja od roditelja, prijatelja, rođaka, nastavnika… Na primer, to što vam je društvo u šestom razredu reklo da niste dovoljno dobri za određenu stvar ili da ne možete da radite ono što volite ne znači da vi sad treba da provedete ostatak života verujući u to. Neka od stečenih uverenja nam čine dobro, a neka je odavno trebalo da odbacimo i zamenimo boljim – onim koja nama odgovaraju.

Svako uverenje je moguće promeniti. Možemo IZABRATI da verujemo u ono što je dobro za nas, što će nam tokom vremena doneti predivne rezultate. Utvrdite šta je ono što zaista želite, a onda zapišite to. Možete kreirati niz prelepih rečenica koje želite za svoja buduća uverenja. Takođe, svoja nova uverenja možete da stvorite tako što ćete ona stara, negativna-transformisati u ona koja želite.

1.Nemam para.

 Novac mi dolazi sa svih strana.

2.Ničeg nemam dovoljno.

Imam i više nego što mi treba.

3.U haosu sam.

Moj život je predivan.

4.Svi me nerviraju.

Cenim sve divne ljude u mom životu.

5.Stalno sam umoran.

Zdrav sam i pun energije.

6.Niko me ne voli.

Osećam se srećno i voljeno.

7.Razočarana sam.

Sve se dešava u savršeno vreme.

Kada ih iščitavate ili izgovarate, u početku će ove rečenice delovati čudno i neistinito. Ali, uz malo upornosti počećete da uživate u njima i naposletku poverovati u njih. A vaša nova uverenja će se na čarobne načine preslikati na vaš život.

 

Inspiracija – izvori:

http://deborahnk.com/wp-content/uploads/2013/05/Choose_Your_Destiny_by_hobday.jpg

Aktuelan: