Da li uzeti CISCO kurs?

Blizu je početak godine i sa tim nova pitanja svih studenata. Glavna tematika je koji izborni predmet uzeti, međutim nameće se pitanje i šta je to CISCO kurs? Da li ga pohađati sad?

Cisco akademija predstavlja program obrazovanja u području mrežnih tehnologija. Cilj je da na kraju ovog kursa polaznik bude osposobljen za dizajniranje, impelementaciju i održavanje manjih i srednjih računarskih mreža. Kurs pruža polaznicima kako teorijsku tako i praktičnu obuku o savremenim mrežnim uređajima. Cisco kurs je namenjen kako našim studentima, tako i osobama koje žele da se prekvalifikuju ali i kompanijama kojima je potreban najjednostavniji i najbrži način obrazovanja.

Izborom Cisco kursa gradivo predmeta koji se priznaju se savladava na kvalitetan i praktičan način. Podrška za to je e-learning platforma koja je razvijena u okviru Cisco kompanije i koriste je sve mrežne akademije širom sveta kao i veliki broj časova u laboratoriji sa Cisco opremom. Završavanjem Cisco kursa student stiče pravo na povlašćenu cenu za polaganje međunarodno priznatog CCNA sertifikata. Predmeti LAN protokoli i WAN protokoli se nude samo kroz Cisco kurs, a oni upravo sa preostala tri predmeta (Računarske mreže, Praktikum i Stručna praksa) daju celinu potrebnu budućem stručnjaku za umrežavanje.” Rekla je profesorka Marija Zajeganovic, koja je takođe instruktor na CISCO kursu.

CCNA program je polazna tačka u obrazovanju koje nudi Cisco. CCNA sertifikat koji se dobija kada položite završni ispit CCNA programa već nekoliko godina važi za jedan od najpopularnijih IT sertifikata za početnike koji žele da izgrade svoju karijeru u području informacionih tehnologija. CCNA sertifikat je start u daljem programu sertifikacije koju nudi Cisco, a može se odvijati u jednom od dva pravca: održavanje ili dizajniranje računarskih mreža.

“Što se samog kursa tiče smatram da je odličan zato što sve što naučite teoretski primenjuje se i vežba praktično u našoj Cisco laboratoriji  i stoga bih ga preporučila svakome ko želi da se obrazuje u ovoj oblasti. Dosta sam naučila o podmrežavanju, Računarskim mrežama, LAN i WAN protokolima.” Rekla je učenica visoke ICT škole Marija Borojevic.

Naši studenti su se najviše pitali, kada bi uzeli kurs, da li mogu da izgube neke od predmeta, tj. da prijavljivanjem na Cisco kurs ne moraju da polažu neke predmete? Odgovor na ovo pitanje nam je dao profesor Nenad Kojić:

 “ Predmeti koji se realizuju kroz Cisco kurs su: Racunarske mreze, Praktikum, Strucna praksa, Wan protokoli i Lan protokoli. Ovo vazi za studente po planu 2012. Kako se Cicso kurs nudi na dva studijska programa i na tri modula, u zavisnosti koji od ovih predmeta se nalaze na tim studijskim programima ili modulima, oni se mogu i priznati, ali gore navedeni predmeti su maksimalni skup.”

Ceo CCNA kurs se realizuje kroz četiri semestra, od kojih svaki traje od 6 do 9 nedelja. Svaki semester se sastoji od 48 do 72 časa, sa po dva termina po četiri časa ili tri termina po tri časa nedeljno u popodnevnim časovima u prostorijama visoke ICT škole. Cena CISCO kursa  za naše studente iznosi 15000 dinara po semestru, odnosno 4x15000 za sva 4 semestra.  Upisuju se grupe studenata koje imaju od 12-18 polaznika. 

Prijavljivanje na kurs je putem e-mail adrese: cisco@ict.edu.rs

Detaljnije mozete da pogledate na: http://www.ict.edu.rs/strucni_kursevi/cisco_akademija

Tags: 
Aktuelan: