Destiny

Nova igrica istog tima koji vam je doneo Halo, čija se radnja dešava u misterioznoj budućnosti, u poslednjem gradu na Zemlji.

U skladu sa očigledno popularnom temom sledeće godine imaćemo još jedan naslov čija je radnja smeštena u post-apokaliptičnoj budućnosti. Ovaj FPS RPG priču započinje nakon kataklizmičkog događaja koji je prekinuo Zlatno doba čovečanstva, vreme kada smo se proširili po solarnom sistemu i kolonizivali ga. Sada svi preostali ljudi žive u poslednjem gradu na Zemlji, koji čuva misteriozna sfera koja lebdi iznad grada, a preživeli je zovu Putnik.

Vi se nalazite u ulozi Čuvara grada i možete izabrati jednu od tri rase: Human (jednostavni i pouzdani), Awoken (egzotični i misteriozni) ili Exo (moćni i neumorni). Pored rase, biraćete i klasu Hunter, Warlock ili Titan. Hunter najviše podseća na klasične lovce na ucene, Warlock koristi kombinaciju oružja i moći koje su dobili od Putnika, a Titani koriste teško oružje i melee napade i poreklo vode od velikih heroja, prvih Titana koji su sagradili zid poslednjeg grada.

Vaši neprijatelji su Pali, koji takođe pripadaju različitim klasama i potrebne su vam različite taktike da biste ih pobedili. Tu spadaju Dreg, koji lako odaje svoju poziciju i nije ga teško eliminisati, Vandal koji osim što ima dve ruke više od Drega ima i moćnije oružje, i Captain, vođa kog ima svaka grupa Palih i koji je najmoćniji od njih. Za sada je poznata još jedna klasa, Cabal, o kojoj se još uvek ne zna mnogo, ali ne verujemo da će jednostavan headshot biti dovoljan da se otarasite ovog neprijatelja.

Bungie kaže da će ovo biti always-online igrica sa elementima MMO-a, ali ne žele da je okarakterišu kao klasičan MMO. U igrici će se dešavati stvari koje autori nisu direktno planirali, tako da kažu da će okruženje u igrici biti živo. Moći ćete da je igrate samo na konzolama, PlayStation-u 3 i 4 i Xbox-u One i 360. Na E3 konferenciji je prikazan sledeći trejler, koji vam može objasniti neke osnovne stvari dok se ne pojave nove informacije:

 

Inspiracija – izvori:

http://www.destinythegame.com

http://en.wikipedia.org/wiki/Destiny_(video_game)

Aktuelan: