FIFA 15

Od prvog izdanja FIFA igrice 1993. godine mnogo stvari se promenilo, ali je suština igrice uvek ista, što je i glavni razlog uspeha ovog serijala i sve većeg broja igrača. Koje nam to novine donosi FIFA 15?

FIFA 15 izlazi 23. septembra ove godine i biće dostupna za PS3, PS4, PS Vitu, Xbox One, Xbox 360, Wii, Nintendo 3DS i Windows. Naravno, postoji pre-order mogućnost i to u dve varijante: Standard i Ultimate Team. Sa Standard izdanjem dolazi do 15 gold pack-ova (u zavisnosti od platforme), dok sa Ultimate Team izdanjem dobijate do 40 gold pack-ova, među kojima su i Adidas All Star Team, Adidas Predator kopačke (iz dobro poznatih reklama pre i tokom Svetskog prvenstva) i 3 potpuno nova načina proslave postignutog gola.

Najveći i najuzbudljiviji napredak najnovijeg naslova FIFA serijala je definitivno nivo emocija kako igrača tako i publike i komentatora. Igrači sada reaguju na bitne momente na terenu kao što bi reagovali u stvarnom životu. Na raspolaganju im je preko 600 emotivnih reakcija koje pokazuju kako prema suparnicima tako i prema svojim saigračima.

Emotional Intelligence Feature dodeljuje emociju svakom od 22 igrača na terenu koje se menjaju u zavisnoti od tona utakmice. Svaki igrač ima stav prema ostalim igračima koji se takođe menja u toku utakmice, pa saigrači otvoreno pokazuju nezadovoljstvo nakon nekoliko propuštenih šansi, a namerno fauliranje istog igrača više puta za redom može dovesti do konfrontacije na terenu. Takođe, ako igrač postigne odlučujući gol u poslednjim minutima sada je po prvi put moguće da se ostatak tima nagomila na tog igrača tokom proslave.

I navijači su napredovali u novoj FIFA-i. Sada mogu da pevaju pesme svojih klubova, a takođe različito reaguju kada su na svom stadionu. I komentatori će obratiti pažnju na posebne momente ponašanja publike.

Što se drugih napredaka tiče, naravno da igrači sve više liče na stvarne ljude na kojima su zasnovani. Jedna od zanimljivijih stvari je mnogo pametniji tim koji može da primenjuje razne taktike koje ćete savladati tokom igre. Možete odrediti taktiku u zavisnosti od taktike suparničkog tima, a vaš tim će se sam prilagoditi.

Takođe, teren će se menjati kako utakmica napreduje, pa možete videti delove gde nedostaje trava i tragove od krampona. Korner zastavice se mogu pomeriti, a stative i prečka zatresti.

FIFA 15 nam obećava i bolju kontrolu lopte, pozicioniranje drugih igrača tokom izvođenja slobodnih udaraca, mogućnost povlačenja dresa u borbi jedan na jedan i još mnogo toga. Kada se sve to pogleda zajedno, ova FIFA svakako pokazuje kvalitete najbolje igre u serijalu.

 

Inspiracija – izvori:

http://www.easports.com/fifa

 

Aktuelan: