Gikovi svih zemalja, ujedinite se!

Sve je počelo u Španiji 2006. godine pod simpatičnim nazivom „Día del Orgullo Friki“. Internet je odradio ostatak posla i danas je to dan nezvaničnog slavlja širom sveta.

Geek Pride Day je inicijativa promovisanja kulture „gikova“, a slavi se svake godine 25. maja. Ovaj datum je odabran jer je 1977. godine, 25. maja, u bioskope stigao film Ratovi zvezda: Nova nada. Tog datuma se obeležava i Towel Day, koji proslavljaju fanovi trilogije Daglasa Adamsa, Autostoperski vodič kroz galaksiju, kao i Glorious 25th of May, za fanove Disksveta Terija Pračeta.

Možda još uvek ne znate kako da obeležite ovaj dan, ali zato smo tu mi da vam predložimo nekoliko ideja.

Odgledajte omiljeni film ili seriju

Uzmete neki od Ratova zvezda, originalne Zvezdane staze ili novu sezonu Igre prestola. Ako ste baš odlučni, spremite sva tri dela Gospodara prstenova . Napravite kokice, kupite sladoled i uživajte!

Igrajte se

Provedite malo kvalitetnog vremena sa omiljenom MMO, RPG ili FPS igrom. Garantovana zabava za celo veče!

Napravite nešto

GIF sličica, video u čast vašeg omiljenog junaka uz smešnu muziku ili kolačići u obliku Dart Vejdera – izbor je vaš. Pokazivanje ljubavi prema omiljenoj seriji na kreativan način, naročito uz pomoć prijatelja, sigurno će vam ulepšati ovaj dan.

Zavolite nešto novo

Nikad niste pročitali Dobra predskazanja? Niste hteli da pogledate seriju The Big Bang Theory? Ovo je prava prilika da počnete!

Naravno, ništa od ovih aktivnosti ne bi bilo ni upola tako zanimljivo da ih ne podelite sa prijateljima. Skupite društvo i na pravi način proslavite ovaj dan!

 

Inspiracija – izvori:

http://www.iwantoneofthose.com/blog/cool-stuff/geekpridedayuk/

https://plus.google.com/+ThinkGeek/posts/8YPvXpmeceD

http://readwrite.com/2013/05/23/geek-pride-day-celebrate

Aktuelan: