Google u Srbiji?

Iako smo bili skeptični po pitanju dolaska kompanije Google u našu zemlju, konačno imamo čemu da se radujemo. Ova kompanija uvela je nov program Engage za kompanije koje se bave digitalnim marketingom i već ga je predstavila u našoj zemlji.

Da li je ovo znak da se jedna od najboljih, ako ne i najbolja ICT kompanija u svetu priprema da otvori predstavništvo u našoj zemlji još uvek ne možemo da tvrdimo, ali sigurno je da je prepoznala naše tržište. Na vest o otvaranju predstavništva moraćemo još da sačekamo, a sada vam predstavljamo Engage program.

U četvrtak 6. juna održan je seminar u Jugoslovenskom dramskom pozoristu koji je organizovala kompanija Google da bi predstavila svoj novi program „Google Engage za agencije“.  Na ovom jednodnevnom seminaru učestvovale su uglavnom kompanije koje se bave digitalnim marketingom.

O čemu se zapravo radi?

Google Engage za agencije je zapravo program koji treba da pomogne svima koji koriste Googlove servise kao što su Google AdWords i Google Analytics. Kompanija pomaže agencijama tako što pruža njihovim zaposlenim besplatnu obuku za pomenute servise. U pitanju su treninzi kao i mnogi obrazovni resursi, profesionalni marketinški alati i materijali, promotivni kuponi...

 

 

Andrej Kostomaj, direktor marketinga kompanije Google za Adriatik region, izjavio je:

"Kompanija Gugl je posvećena uspehu digitalne ekonomije u Srbiji. Verujemo da je pružanje podrške kompanijama, da budu i onlajn i uspešne, osnova tog uspeha. Smatramo da je važno podržavati dinamične lokalne kompanije koje su spremne da prošire svoje poslovanje na domaćem tržistu ali i one koje se žele oprobati na međunarodnom tržištu. Postoji veliki broj malih i srednjih kompanija u Srbiji koje će imati koristi od veće prepoznatljivosti na Internetu. Svesni smo da će veliki broj njih angažovati spoljne saradnike i agencije koje bi kreirale i upravljale njihovim onlajn prisustvom. Program "Engage" je način na koji Gugl lokalno podržava te agencije i osigurava im trening i podršku koja im je potrebna kako bi aktivnostima svojih klijenata osigurale veću vrednost ali i stekle nove klijente."

 

Google Engage za agencije potpuno je besplatan i možete mu se pridružiti ovde. Nažalost, program je namenjen samo agencijama i iako piše da su pozvani svi web masteri i web dizajneri, ako ste freelancer ubrzo ćete tokom registracije doći do pitanja: „Koja je vaša pozicija u preduzeću?“, a ubrzo nakon toga  unosi se naziv preduzeća kao i kontakt informacije.

 

Pogledajte video snimak o Engage projektu:

 

Inspiracija – izvori:

http://www.tajmlajn.com

https://www.engageforagencies.com/rs

http://pcpress.rs/wp-content/uploads/2013/06/Google-Engage-1-e1370865795350.jpg

 

Tags: 
Aktuelan: