ICT časopis u 2014. godini

Svoj drugi rođendan, ICT časopis dočekao je sa velikim uspehom. Zahvaljujemo se poverenju čak 100 000 čitaoca. Veliku zahvalnost dugujemo i novinarima ali i profesorima koji su omogućili realizovanje ovog projekta kao i svim našim saradnicima koje smo intervjuisali u ove dve godine.

U 2014. godini, naše čitaoce, najviše su zanimale nove tehnologije. Preko 17 000 čitalaca pročitalo je članak 10 najboljih mobilnih telefona na svetu. Više od 12 000 čitalaca pročitalo je tekst o praćenju mobilnih uređaja. Skoro 10 000 pregleda ima i tekst Da li je vaš mobilni telefon zaražen. Zbog ovih brojki ali i zbog ogromne popularnosti ovih uređaja i u 2015. godini informisaćemo vas o najmodernijim uređajima i najboljim aplikacijama.

Prošle godine imali smo nekoliko akcija uključivanja novih novinara u naš tim. Radili smo intervjue sa najboljim studentima svih smerova naše škole, diplomcima. Postavili smo pitanja i nekim profesorima pa i studentskoj službi.

Postali smo saradnici sa studentskom organizacijom AIESEC i sa više popularnih portala.

Napravili smo i android aplikaciju koja vam pomaže da lakše pristupite časopisu i prilagodili sajt mobilnim uređajima.​

U odnosu na 2013. godinu statistika pokazuje sve veće poverenje koje dobijamo od vas. Preko 90 000 čitaoca je pregledalo više od 130 000 stranica. Naš časopis pored građana Republike Srbije čitaju i u mnogim drugim zemljama. Izdvajamo Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Crnu Goru kao države iz kojih još od nastanka časopisa dobijamo podršku i poverenje. Pored njih interesantno je da čak 1000 poseta imamo iz Indonezije, 300 iz Holandije i preko 100 čitalaca iz daleke Rusije.​

Četvrtina korisnika sajtu je pristupila preko mobilnog telefona. Čak 2000 čitaoca za pristup sajtu koristilo je tablet.

2015. godina za sada pokazuje veliki uspeh. Naš najnoviji članak, Intervju sa našim studentom Aleksandrom Leštarićem za dva dana ima preko 5000 pregleda. Tako da je ovaj tekst oborio sve rekorde. Istakli bismo da je članak napisao novinar Marko Vilić koji se nedavno pridružio našem timu.​

Veliki broj korisnika društvenih mreža prati nas na tviter u fejsbuku gde savkodnevno objavljujemo naše tekstove. Učestvujemo i kao medijski partneri na raznim manifestacijama od kojih ćemo izdvojiti najnoviju Start Imagine.

​Na svečanom obeležavanju 40 godina rada Visoke ICT škole naša urednica Tanja Ilić predstavila je uspešan rad našeg časopisa. Zbog toga se i ovim putem, još jednom zahvaljujemo podršci koju nam škola daje ali i za podrušku svih ostalih koji čine da ovaj časopis iz dana u dan bude sve bolji i bolji.

 

Hvala.

 

Tags: 
Aktuelan: