IGRA (The Game)

Ako ne znate da gubite, ne čitajte dalje.

Igra (The Game) je misaona igra u kojoj je cilj da se izbegne razmišljanje o samoj igri. Razmišljanje o igri predstavlja gubitak koji, u skladu sa pravilima igre, mora biti objavljen svaki put kada se dogodi. Nemoguće je pobediti, igrači mogu samo pokušati da izbegnu gubljenje onoliko dugo koliko je to moguće. Igra je opisana kao besmislena i užasavajuća, ali i kao izazovna igra koja je zabavna za igranje.

 

 

Pravila:

  1. Svako u svetu igra igru (ponekad se broj igrača sužava samo na one koji znaju da igra postoji, tj. svako u svetu ko zna o igri igra igru ili alternativno svako uvek igra igru).
     
  2. Kada god neko pomisli o igri, gubi.
  3. Gubitak se mora podeliti sa najmanje jednom osobom, tj. objaviti gubitak kada se desi (izjavom „Izgubio sam igru“ ili alternativnim sredstvima).

Neki igrači dozvoljavaju grejs period od 30 sekundi do pola sata nakon što je neko izgubio, tokom kojeg igrač ne može ponovo izgubiti ili nije u obavezi da objavi gubitak. To je učinjeno kako bi se sprečilo da igrač trajno izgubi u igri. U doslovnom tumačenju, čovek mora da objavi svaki gubitak u igri.

Medjutim, najava igre navodi na razmišljanje o igri, što predstavlja gubitak i još jednu najavu. Takav lanac se nastavlja u nedogled. Zajednička pravila ne definišu tačke u kojoj se igra završava. Međutim, pojavila se jedna varijacija igre u kojoj se navodi da se igra završava kada britanski premijer na nacionalnoj televiziji objavi „Igra je počela“.

Čestitamo. Upravo ste počeli da igrate igru.

I da, izgubili ste.

 

Inspiracija – izvori:

http://4.bp.blogspot.com/-f5GHiNsMUVI/TtWSp1ukWCI/AAAAAAAAAWk/f2x5F_XyPCg/s1600/THE_GAME.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/79/I_lost_the_game.jpg/200px-I_lost_the_game.jpg

Aktuelan: