Igranje igrica na laptopu

Verovatno svi znate za nadmoć desktop računara nad laptopovima u većini slučajeva. Desktop računar ne morate kupiti gotov, odnosno ceo, tako da sami možete uklapati procesor, grafičku i zvučnu karticu kako vam odgovara. Ali vi već imate laptop i niko vam neće kupiti desktop pored toga – šta ćemo sad?

Naravno, postoje laptopovi, isto kao i desktop računari, koji su označeni kao gaming mašine. Ta nalepnica vam garantuje da ćete moći da igrate praktično svaku igricu koja vam padne na pamet, ako je izašla dve do tri godine nakon laptopa. Posle toga ćete se sigurno snaći, ali ko zna šta će sve uraditi sa grafikom u međuvremenu.

Međutim, ono što vi imate nije gaming laptop, ali to ne znači da na njemu ne mogu da se igraju igrice. Sigurni smo da ove informacije već znate, ali ipak ih proverite: koji procesor imate i koliko jezgara on ima, koliko RAM-a i koja grafička se nalazi u vašem laptopu.

Ima dosta sajtova koji vam govore o tome da li možete da igrate neku igricu, a jedan od njih je Game Debate. Na ovom sajtu možete izabrati igricu, odabrati gore spomenute specifikacije i saznati da li će vas laptop izneveriti.

Čak i ako vam Game Debate (ili neki drugi sajt) kaže da ne možete da igrate nešto, ne očajavajte. Jedini način da to stvarno proverite je da instalirate igricu i vidite kako ide. Samo kupite dobro postolje sa kulerom i spremni ste za igranje.

Možda najveći problem i nije sajt koji će vam reći da niste u stanju da igrate Assassin’s Creed: Revelations, već drugi gejmeri. Morate biti spremni na to da vas neće smatrati „pravim“ gejmerom, da će vam reći da je smešno igrati sa tako malim ekranom i da neće imati razumevanja za vas kada vam se igrica zakoči zbog pregrejavanja tik pre nego što ste završili misiju.

Ipak, samo vi znate kako ste uspeli da igrate 17 sati sa kratkim pauzama na 38 stepeni, bez posebne gejmerske tastature i ekrana većeg od 16 inča. Dajte nekim od svojih prijatelja koji igraju na desktop računaru da to pokušaju.

 

Inspiracija – izvori:

http://www.2d-x.com/wp-content/uploads/2012/01/samsung-series-7.jpg

http://i.imgur.com/Wtrm1qT.jpg

Aktuelan: