Instructables – najbolji “uradi sam” web sajt

Instructables je mesto koje vam omugućava da istražite, dokumentujete i podelite svoje kreacije. Najveći i najbolji web sajt sa instrukcijama izvođenja svega i svačega od najprostijih radnji pa do najkomplikovanijih.

Jednostavno rečeno, Instructables nudi opise korak po korak bilo kakvog znanja koje korisnici žele da podele sa drugima. To može da bude bukvalno bilo šta, možda nešto inspirativno, obrazovno ili nešto korisno u svakodnevnom životu.

Instrukcije dolaze uz mnogo dobrih slika i kvalitetnih uputstava.

Postati član je besplatno i pruža vam priliku da kreirate i postavljate sopstvene projekte. Možete i da ostavljate komentare vezane za vaš ili tuđi projekat koje mogu biti od velike važnosti za druge članove. Proces pravljena naloga zahteva svega minut vašeg vremena.

Izgled web sajta

Web sajt obuhvata širok spektar interesovanja, a najlakši način da pretražujete je da upotrebite liniju meni blizu vrha stranice u kojem se nalaze glavne oblasti.

Glavne oblasti:

  • Technology
  • Workshop
  • Living
  • Food
  • Play
  • Outside

Kako bi vas uključili u svoje aktivnosti ljudi sa sajta uvek imaju nekoliko aktivnih nagradnih igara. Trenutno je aktuelno takmičenje u izradi bilo čega što će funkcionisati pomoću daljinske kontrole,a nagrade su Macbook air, Go pro i slično. Svakako je lepo i pohvalno što možete da budete nagrađeni za trud koji ste uložili u kreiranju instrukcija.

Postoji Android aplikacija kako bi vam omogućili da uvek sa sobom možete da poneste instrukcije ili da ih pretražite, a postoje aplikacije i za iOS i Windows platforme.

 

Inspiracija - izvori:

http://www.instructables.com/

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.adsk.instructables

 

Tags: 
Aktuelan: