Kako prepoznati replike Samsung telefona

Kako je Samsung vodeća kompanija u proizvodnji pametnih telefona, pojava sve većeg broja kopija nije iznenađujuća. Samo, za razliku od kopija starijih modela, novi falsifikati izgledaju vrlo slično originalima, što predstavlja veliki problem kupcima. Velike razlike koje se ne odnose samo na cenu ipak postoje. Obratite pažnju na sledeće stvari.

Fizičke razlike

 

Znatno niža cena kopija uslovljava i jeftinije materijale. Tako ekran čak ni na prvi pogled neće delovati kvalitetan, što se primećuje i po kvalitetu boja.

Kamera kod klonova snima u manjoj rezoluciji.

Na originalima home dugme su uvek nalazi ispod ekrana tačno po sredini, dok je kod klonova ono često postavljeno nešto niže. Samsungov logo se često razlikuje, kao i težina samog telefona.

Softverske razlike

Operativni sistem koji pokreće falsifikate nije identičan Androidu. Ukoliko se interfejs telefona razlikuje od verzije Androida koji bi trebalo da pokreće određeni model telefona, onda je sigurno u pitanju kopija.

Možda najlakši način za proveru je preko programa Samsung Kies. Priključite telefon na računar sa instaliranim Samsung Kies-om, i ako je original, prepoznaće ga.

Ako ni to nije dovoljno, instalirajte neku od aplikacija koja će analizirati hardver, i uporedite sa karakteristikama originala.

Na kraju, najbolja prevencija je kupovina u ovlašćenim servisima.

Inspiracija – izvori:

http://www.androidauthority.com/beware-fake-samsung-galaxy-s4-239366/

http://mobilizedtech.blogspot.com/2013/09/how-to-identify-fake-samsung-galaxy.html

http://fs01.androidpit.info/userfiles/3971960/image/htconem8/facebook-stephan-galaxy-s5-teaser.jpg

 

Tags: 
Aktuelan: