Kakvo je to ludilo (izveštaj sa Elektrijade 2013)

Sportisti naše škole su još jednom pokazali svoj talenat i kvalitet i na taj način proslavili našu školu. Međutim druženje je ipak osvojilo zlatnu medalju.

Završena je još jedna Elektrijada koja je ovog puta kao što smo već o tome pisali održana u Mađarskoj.

Iako nas je bilo najmanje, skoro svi sportisti su se vratili sa medaljama.  Do samog finala su stigli naši košarkaši, šahisti, odbojkaši i odbojkašice.

Uslovi koji su nas u Mađarskoj dočekali su bili ni manje ni više od onoga što smo i očekivali, sve u granicama korektnog, ali ne i preko toga. Tereni su, za razliku od prošlogodišnjeg takmičenja u Bugarskoj, bili prilično dobri, ali šta to vredi kad nas vreme nije služilo, pa su tako naši, ali i studenti sa drugih fakulteta neretko morali igrati po jakom vetru ili kiši.

ODBOJKA

Šta tek reći za finale turnira u odbojci? Kao da mrkli mrak nije bio dovoljno otežavajuća okolnost i za jednu i za drugu ekipu, nego su se tome priklonili i jak vetar i kiša koja je nemilice sipala. Samo zahvaljujući volji i predanosti svih učesnika je i završeno, na sreću, pobedom naše ekipe. Mora se priznati da je lako ishod mogao biti drugačiji, ali jedino iz razloga što se ekipa Splita znatno bolje adaptirala na date uslove. Našim odbojkaškom timu je mnogo pomogao Milan Aleksić koji je sjajnim potezima doprineo da naša ekipa osvoji zlato. U svim pređašnjim mečevima je naša ekipa, uključujući i upravo Split, lagano počistila sa terena, pa se mora reći da je zlato na kraju i osvojila najbolja ekipa.

 

 

KOŠARKA

Najavljivali smo da košarkaši mogu biti potencijalno iznenađenje turnira, ali koliko je samo falilo da se popnu na najviši stepenik. Relativno lako je obezbeđeno polufinale, u kojem je savladana sjajna, a možda i na papiru najbolja ekipa Zagreba, da bi potom naša ekipa u finalu poklekla pred ne toliko jačim ETF-om, 42:39. Zaostajali su naši momci sve vreme 8-10 razlike, a kada su se prenuli i zaigrali kako umeju, već je bilo kasno. Žal za zlatnim odličjem će svakako nadjačati osećaj zadovoljstva osvojenim drugim mestom, a cilj za sledeću godinu je već sada postavljen.

 

ŠAH

Bez prve table Milorada Grbića, koji je svih prethodnih godina gotovo standardno donosio prevagu u korist naše škole, naši šahisti su pred sobom imali težak zadatak - da odbrane srebro osvojeno u Bugarskoj godinu dana ranije. Predvođeni standardnim članovima postave Dragojevićem i Coborom a potpomognuti i Šolićem na drugoj tabli, najpre je u polufinalu sa 2,5:1,5 savladana ekipa Novog Sada, da bi potom u finalu pao Niš sa 3:1, čime su i šahisti, mora se priznati neočekivano i pomalo iz senke, došli do zlatnog odličja.

Ženska ODBOJKA

Nakon pauze od godinu dana, naša škola je ponovo bila jača i za žensku odbojkašku ekipu. U početku stidljivo, ali sve otresitije i uz podršku odbojkaša su se uigravale sve linije tima i potpomognute iskusnom Milicom Milošević, a nakon opčetna dva poraza, odbojkašice su konsolidovale svoje redove i došle do znatno boljih igara koje su im donele četvrtfinale u kojem je savladan Niš. Polufinale je lako rešeno u našu korist, da bi poraz usledio tek u finalu od fizički znatno dominantnijih bugarki, ali tek u tajmbrejku.

 

STONI TENIS

Stonoteniseri nisu uspeli da ponove uspeh od prošle godine, poraz od 3:2 nas je odvojio od finala, ali borba za medalju je nastavljena mečevima za 3. mesto, u kojima je ipak usledio još jedan neizvestan poraz od 3:2, nakon čega je i bronza iskliznula iz ruku. Ipak, za utehu ostaje osvojeno prvo mesto u pojedinačnoj konkurenciji našeg glavnog stonotenisera Ivana Takača, čime je konto medalja podignut na brojku 5, što zaokružuje za nas najuspešniju elektrijadu u poslednjih nekoliko godina.

FUDBAL

Na kraju, ali ne i najmanje bitni, fudbaleri nisu uspeli da stignu do borbe za medalju, ali to nikako ne znači da su razočarali. Uz skor 1-1-1 i za 1 gol slabiju gol-razliku u grupi ostali smo kratkih rukava i bez razigravanja za četvrtfinale, ali za utehu ostaje to da je pobednik turnira, ekipa Zagreba, jedini poraz pretrpela upravo od naše škole.

Vredi istaći da smo u generalnom plasmanu zauzeli veoma visoko 4. mesto, što je uzimajući u obzir brojno stanje svih ostalih fakulteta izvanredan uspeh. Kada se na to doda podatak da je 3. pozicija izmakla za samo jedan bod (Niš 56, ICT 55), ostaje žal što fenomenalan učinak naših sportista na kraju nije i adekvatno nagrađen.

Što se tiče druženja tu je naša škola svakako osvojila zlatnu medalju. Druženje se odvijalo do ranih jutarnjih časova, neke nove ljubavi su se rodile, neki smo ostali bez vrata od sobe, a neki i bez vrata od kupatila. Svi su bili maksimalno kolegijalni i delili hranu i smeštaj sa ostalima.

 

Neki su igrali basket sami sa sobom u hodniku, neki su spavali u kupatilu, neki su se budili umazani kečapom i majonezom, a neki smo spavali u patikama pokriveni zavesom.

Tags: 
Aktuelan: