Konferencija ZITEH ‘14

U petak, 13.6. 2014 je u velikoj sali Privredne Komore Srbije, u organizaciji Udruženja sudskih veštaka informacione tehnologije, održana je konferencija ZITEH ‘14- Zloupotrebe informacionih tehnologija i zaštita.

Pod sloganom: “Znanjem protiv zloupotrebe znanja”, konferencija je imala za cilj učesnicima skrene pažnju na oblike cyber kriminala i načine zaštite od njih.

G. Slobodan Petrović, predsednik programskog odbora ZITEH-a se u svom uvodnom govoru, nakon dobrodošlice prisutnima, zahvalio kompaniji INsig2, koja je kao zlatni sponzor pomogla održavanje.

Prema navodima gospodina Petrovića, broj korisnika Interneta u martu 2014-te je iznosio 3 milijarde (40.7% svetske populacije). Ako se ima u vidu da je svako od njih podložan krađi informacija,ugrožavanju privatnosti i elektronskim prevarama, jasno je koliko je ova tematika aktuelna. U prilog tome govore i podaci da je samo u SAD u poslednjih godinu dana došlo do povećanja žalbi građana na cyber criminal od čak 48,8%.

Na konferenciji je izložen veliki broj radova, a zapažene prezentacije održale su kolege iz INsig2, koje su za ovu priliku specijalno doputovale iz Zagreba. Davorka Foit je prisutnima objasnila kako bi skriveni potpis na online fotografijama mogao pomoći u lociranju i hapšenju pedofila, Krešimir Hausknecht je govorio o načinima pretrage RAM-a.

Više o konferenciji i radovima možete pročitati ovde.

Tags: 
Aktuelan: