Konzola za običnog čoveka: Ouya

Dok su se Microsoft i Sony utrkivali ko će privući više korisnika na E3 konferenciji, mala Ouya polako zauzima svoje mesto na tržištu – i to na neobičan način.

Pored toga što mora da se bori sa gigantima kao što su Xbox One i PS4, Ouya je morala da se izbori i sa samom E3 konferencijom. Kako?

Džuli Urman, predstavnica prve Android konzole, postavila je štand Ouya-e prekoputa ulaza za E3. Po Džulinim rečima, imali su dosta poseta, predstavili su neke od igrica i zabavljali se – sve dok nije došla policija. Pošto nisu mogli da uklone njihov štand, bili su prinuđeni da ih puste da nastave prezentaciju. Nakon toga organizatori E3-a, ESA, parkirali su veliki beli kamion ispred štanda Ouya-e koji je ostao tu da stoji ceo dan. Džuli i njene kolege su se dobro snašli i stavili znakove ispred kamiona koji bi doveli zainteresovane do štanda.

 

Na kraju, ceo incident je privukao još više ljudi koji su imali priliku da se upoznaju sa Ouya-om i njenim mogućnostima. Ova novina u svetu konzola, sa besplatnim igrama koje nikad ranije niste videli, postaće dostupna 25. juna po ceni od 99 dolara.

 

Inspiracija – izvori:

http://venturebeat.com/2013/06/14/ouyas-julie-uhrman-the-peoples-console-will-not-be-silenced-interview/

 

Aktuelan: