The Last of Us

Upoznajte se sa možda poslednjom velikom igrom za PlayStation 3 i svakako jednom od najuzbudljivijih igara ove godine.

Radnja igrice se dešava 20 godina nakon što se pojavila gljivična infekcija koja utiče na ljudski mozak pretvarajući ih u Inficirane. Američka vojska je proglasila policijski čas u većini mesta i postavila karantinske zone u velikim gradovima. U svakoj zoni se na određenim mestima rade provere civila – na licu mesta prekrate muke svakom građaninu koji ima i najmanju naznaku infekcije. Van karantinskih zona priroda je zauzela mnoge napuštene američke gradove.

U ovim okolnostima Džoel krijumčari oružje i lekove u karantinskoj zoni u Bostonu. On obećava prijatelju da će se pobrinuti za devojčicu po imenu Eli. Njih dvoje beže iz karantinske zone i putuju preko cele zemlje ne bi li pronašli Svice, organizaciju koja želi da izleči infekciju i ponovo organizuje moderno društvo bez pomoći preostale američke vojske.

Usput sreću druge preživele koji iskorišćavaju naivne i slabe, pa tako mnoge grupe drugih preživelih vide Džoela i Eli kao priliku da izvuku neku korist. Njih dvoje stalno moraju da se bore sa ovim grupama, kao i sa Inficiranima, da bi uspeli da dođu do Svitaca.

Igra je dobila gotovo savršene ocene kritičara i svi koji su je probali insistiraju na tome da su Džoel i Eli likovi koje ćete stvarno zavoleti tokom putovanja. Oni koji su već igrali Uncharted znaju kako Naughty Dog obraća pažnju na detalje u igri, a oni koji nisu će se svakako uveriti u njihove sposobnosti kada probaju The Last of Us.

 

Inspiracija – izvori:

http://www.ign.com/wikis/the-last-of-us/Story?objectid=123980

http://www.onlysp.com/wp-content/uploads/2013/06/1337246230_the-last-of-us-cars.jpg

http://www.nohighscores.com/wp-content/uploads/2013/06/the-last-of-us-shot-one.jpg

Aktuelan: