Mass Effect

Ako već niste, vreme je da se upoznate sa jednom od najboljih RPG igrica ikada.

Prvi deo ove naučno-fantastične trilogije vas uvodi u priču 35 godina nakon što je čovečanstvo na Marsu otkrilo ruševine drevne civilizacije svemirskih putnika, Proteanaca. Ovo otkriće im je omogućilo da putuju brže od brzine svetlosti i da upoznaju druge civilizacije i zvezdane sisteme.

Vi se nalazite u ulozi komandanta Šeparda, na svemirskom brodu Normandija i na rutinskoj ste misiji da istražite Proteanske ruševine na ljudskoj koloniji, Eden Prajmu. Međutim, rutinska misija se pretvara u zasedu: napadaju vas Getovi, prva (i poslednja) veštačka inteligencija i otkrivate predstojeći dolazak rase koja preti da uništi čitavu galaksiju.

Niko vam neće poverovati i morate sami da napravite dobar tim, otkrijete istinu o izdaji u samom vrhu galaktičkog Saveta i spasite galaksiju.

U prvih pet minuta igrice birate pol, poreklo i vojnu istoriju komandanta Šeparda, što će uticati na sve dijaloge i buduće izbore tokom igre. Takođe imate mogućnost da budete dobar ili loš lik, kao i mešavina ova dva.

Svaki izbor koji napravite u igri uticaće na odnos sa članovima tima, na moguću romantičnu vezu sa nekima od njih, kao i na sam kraj igre. Neverovatna mogućnost izbora i uticanja na radnju je ono što je oduševilo kako ljubitelje RPG-ova, tako i one kojima je ovaj žanr relativno nepoznat.

Još jedan momenat koji je jako bitan je da sve što uradite u prvom delu igre možete da prenesete u drugi – kada pređete igru imate opciju da poslednji sejv uvezete u drugi deo i da priču nastavite sa likom na kome ste radili.

Garantujemo da će vas ova igra oduševiti, bez obzira na to da li ste ranije voleli RPG ili ne. Mogućnost prilagođavanja Šeparda svom ukusu je stvarno velika, svaki od članova tima ima svoju priču koji možete da istražite u meri koja vam odgovara i na kraju spašavate galaksiju od džinovkog vanzemaljca, super-vojnika i armije Getova. Šta vam još treba da počnete da igrate?

 

Inspiracija – izvori:

http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20110304183235/masseffect/images/thumb/8/86/MELogo.png/300px-MELogo.png

http://static.giantbomb.com/uploads/original/0/1366/2057142-shepards.png

http://2.bp.blogspot.com/-Dwj67myej-M/Tp3wWPjvPII/AAAAAAAAAPU/cl7jeyHQvZs/s1600/mass-effect-saren-geth.jpg

 

Aktuelan: