Mass Effect 2

Nastavak prvog dela priče o komandantu Šepardu i Šepardovoj borbi da spasi galaksiju od istrebljenja uprkos svim okolnostima.

Igra počinje tako što nepoznati svemirski brod uništava Normandiju, a u pokušaju da spasi celu posadu Šepard umire. Ali ne brinite, to neće biti za stalno.

Budite se u bazi odmetnutih specijalnih jedinica koje se nazivaju Kerber i čiji su doktori uložili prethodne tri godine i sve moguće resurse da vas vrate u život. Baza je usred napada i na brzinu morate da se snađete i odlučite kome da verujete da biste odatle pobegli. Tu upoznajete prva dva buduća člana vašeg tima.

Nakon uspešnog bega iz baze upoznajete vođu Kerbera koji vam ispriča o povratku neprijatelja iz prvog dela igre i o nestanku čitavih ljudskih kolonija. Vaša misija je da istražite te otmice, oformite tim i sprečite povratak drevne civilizacije, Ripera, čiji je zadatak da unište sav život u galaksiji.

Ako ste uvezli lika iz prvog dela igrice svi izbori koji ste tada napravili preneti su u ovaj deo i od toga zavisi kako će se u različitim situacijama prema vama ophoditi. Ukoliko to niste uradili, vaše poreklo, istorija i izbori biće nasumično određeni.

Usput ćete sretati članove tima iz prvog dela: neki će vam se pridružiti, a neki ne. Pridružiće vam se i novi likovi različitih zanimanja i rasa, koji će vam sasvim sigurno biti simpatični. Takođe ćete imati priliku da ponovo započnete romantičnu vezu sa nekim od starih ili novih članova tima.

Poslednja misija se zove samoubilačka i to sa dobrim razlogom: kada stignete do nje videćete i sami. Ovde morate biti jako oprezni sa odabirom taktike: ukoliko im date pogrešno zaduženje neko od devetoro članova tima se neće izvući. Ne samo da postoji mogućnost da jedan, više ili svi članovi tima poginu – postoji mogućnost i da se Šepard ne vrati sa ove misije. Ako dozvolite da se to desi, nećete moći da uvezete lika u treći deo igre.

Međutim, ukoliko sve odigrate kako treba svi članovi tima će se sa Šepardom vratiti na novu, poboljšanu Normandiju i imaćete još jednu pobedu za pojasom. Stvarno malom broju ljudi je ovo pošlo za rukom iz prvog pokušaja. Da li ste i vi jedan od njih?

 

Inspiracija – izvori:

http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20090319203461/masseffect/images/thumb/0/01/ME2Logo.png/300px-ME2Logo.png

http://gallery.strahotski.com/galleries/video-games/mass-effect-2/strahovski-mass-effect-2-045.jpg

http://fc08.deviantart.net/fs71/i/2012/148/2/2/garrus_and_his_gun___mass_effect_2_by_loraine95-d51g63k.jpg

http://edwardcheeverreviews.files.wordpress.com/2010/08/mass-effect-2_04.jpg

Aktuelan: