Mass Effect 3

Doživite neverovatno finale priče o komandantu Šepardu.

Riperi dolaze i to u velikom stilu. Stotine njih ulazi u svako sazvežđe i napada glavne rase u našoj galaksiji. Zemlja je u plamenu i pod žestokim napadom, a komandant Šepard jedva izvlači živu glavu i poslednji put započinje misiju da spasi galaksiju.

Ono što je stvarno drugačije u odnosu na prva dva dela je to što više ne skupljate samo ljude za svoj tim – sada treba da oformite najveću silu ikada koja se sastoji od svih galaktičkih rasa i ubedite ih da se mogu spasiti samo ako svi rade zajedno. Zadatak pred vama nije nimalo jednostavan.

Svaka rasa ili vojna jedinica koju ujedinite na svom putu dodaje se broju koji označava vojnu snagu i maksimalno može biti nešto više od 6.000. Tu postoji i drugi broj pod nazivom galaktička spremnost, a označava procenat ukupne vojne snage koja će ići s vama u poslednju misiju. Ovaj broj je 50% ukoliko vas ne zanima multiplayer, a ako vam multiplayer dobro ide, može biti i 100%. To koliko vojske sa sobom vodite u konačni napad na Ripere direktno utiče na izbore koji će vam biti ponuđeni na samom kraju.

Vreme je i da testirate sve izbore koje ste napravili u prvom i drugom delu igre. Ako niste uvezli lika iz prethodnog dela (ili delova) bojimo se da vam priča neće biti toliko zanimljiva. Sve će biti nasumično određeno, kao i u prethodnom delu igre, tako da možete da igrate, ali vam mi preporučujemo da ipak sve od početka prelazite sa jednim likom.

Sve što ste do sada uradili utiče na jedan od mogućih završetaka priče. Vaši izbori takođe utiču i na to koga ćete od starih članova tima sresti, ko će vam se pridružiti i koje rase ćete uspeti da pomirite. (Valjda vam je jasno da je potreban poseban sklop izbora da biste uspeli da pomirite Kvarijance i Getove.)

Ukoliko vas je priča dosada zanimala, sigurno će vas oduševiti to što srećete gotovo sve moguće likove od početka i tako imate priliku da vidite šta se desilo sa svakim od njih. U nekim slučajevima ćete i odlučiti šta se dešava sa svakim od nih, u zavisnosti od toga da li ćete stići do njih na vreme ili ne.

Oko samog kraja igre postoji mnogo kontroverze, ali činjenica je da vas neće ostaviti ravnodušnim, svideo se on vama ili ne.

 

Inspiracija – izvori:

http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20110425122704/masseffect/images/thumb/e/e5/ME3Logo.png/300px-ME3Logo.png

http://web-vassets.ea.com/Assets/Richmedia/Image/me3-pwned-bg9.jpg?cb=1330103882

http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20120313063835/masseffect/images/f/f6/War_assets.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-3FvCxBCOAWc/T4BcEMgqNhI/AAAAAAAAAgE/q6SnoJlTpMo/s1600/mass-effect-3-rare-wallpaper.jpg

 

Aktuelan: 

Komentari

1

Komentar: 
Kakav god kraj bio, nema sumnje da je ovo najbolje odradjen deo u trilogiji... Jedino sto mi smeta je to sto su likovi iz drugog dela baceni u zapecak -.-