Master studije u Austriji

MedTech je jedan od prvih “distance-learning” program ovog tipa u Evropi koji spaja medicinu  i  inženjerstvo gde se nastava odvija isključivo na engleskom jeziku. Program se realizuje  kao  part-time  “distance-learning“,  što  praktično  znači  da  studenti  uglavnom predavanja slušaju kod kuće, a ispite polažu na Univerzitetu u Wr.Neustadt-u.  

MedTech kombinuje tehničke i medicinske aspekte funkcionalnog imidžinga (Functional Imaging), obrade  slika  (Image  Processing)  i  planiranja  terapije  (Therapy  Planning)  sa  njihovom primenom u medicinskom okruženju. Oblasti koje su pokrivene ovim studijama kreću se od anatomije i patologije, preko nuklearne fizike i zaštite od zračenja do uređaja za radioterapiju i radiodijagnostiku.

Studije traju 4 semestra (2 godine) i pravo upisa imaju svi kandidati koji imaju završene bar 3- godišnje osnovne studije medicinskog ili tehničkog usmerenja. 

Svi  profesori  na  ovom  smeru  su  eksperti  u  svojim  oblastima  i  osim  teorijskog,  poseduju  i praktično  znanje.  S  obzirom  da  je  većina  njih  zaposlena  u  medicinskim  ustanovama, studentima je omogućeno da se i praktično upoznaju sa najmodernijim uređajima o kojima uče na predavanjima, i to u gradskim bolnicama u Wr.Neustadt-u i Beču. 

U  blizini  univerziteta  se  nalazi  i  dom za studente, namenjen isključivo studentima FH Univerziteta. Studentima koji u Wr.Neustadt dolaze par puta u toku semestra omogućeno je da koriste ovaj dom po jako povoljnim cenama. Sam grad Wiener Neustdat (Viner Nojštat) nalazi se na 50km od Beča. U prethodnih  5  godina, smer MedTech pohađalo je ili i dalje pohađa više od 15 studenata iz Srbije.

Školarina po semestru iznosi 381,36 eura. Studentima koji su u težoj materijalnoj situaciji omogućeno je da zatraže povraćaj školarine. 

Online prezentacija održana je u četvrtak 12.03.2015 u 17h. Nakon ove online prezentacije, planirano je da se u  aprilu, kao i svake godine, održi i prezentacija u Beogradu.

Više o samom programu možete pogledati na : https://medtech.webex.com/

 

 

Izvori - inspiracija:

http://www.combitech.com/Documents/Bilder%20och%20filer%20sidor/Bransche...

 

Aktuelan: