Međunarodna akademska radionica ,,Design Sprint’’

U periodu od 14. do 21. decembra 2014. godine Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, Lokalni komitet Beograd, ugostiće 15 mladih inženjera, studenata elektrotehnike iz različitih gradova Evrope, na međunarodnoj akademskoj radionici na temu dizajna pod nazivom ,,Design Sprint’’.

Beograd, konstantna prekretnica drugačijih tradicija i običaja istoka i zapada, ovog decembra će postati grad dizajna, mesto spajanja različitih kultura, mnoštva raznovrsnih  ideja i vizija mladih studenata željnih znanja o novim tendencijama u dizajnu, ali i druženja i upoznavanja sa vršnjacima iz Srbije.

Ciljevi ove radionice su pre svega edukativnog karaktera jer će učesnici, kroz rad sa nekim od najboljih grafičkih dizajnera i stručnjaka u svojim oblastima, biti motivisani da kroz kreaciju i inovativnost primene stečena znanja. Ovo je jedinstvena prilika za studente da razmene mišljenja i iskustva sa dizajnerima širom Evrope, podstaknu razvoj svojih ideja i kreativnosti i nauče nešto više na treninzima i predavanjima o grafičkom dizajnu, fotografiji, tipografiji, marketingu, web dizajnu i stvaranju vizuelnog identiteta.

Takođe, težimo  promociji kulturnih običaja i obeležja Srbije, razmeni informacija o obrazovnim sistemima u Srbiji i drugim evropskim zemljama, kao i o mogućnostima za stručno usavršavanje u istim i promovisanju studentskih razmena koje Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu nudi studentima iz celog sveta.

Organizacioni tim će se potruditi da izabranim učesnicima prikaže naš grad i život u njemu na najlepši način, a u isto vreme će se upoznati i sa kulturno-istorijskim obeležjima grada, posetiti Muzej Nikole Tesle, Hram Svetog Save, kao i mnoge druge prestoničke znamenitosti.

Projekat je podržan od strane Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Univerziteta u Beogradu, Grada Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope- EESTEC (Istek) osnovano je 1986. godine u Ajndhovenu sa osnovnim ciljem da unapredi međunarodnu saradnju studenata, kao i da studentima elektrotehnike Evrope omogući saradnju sa privredom, učešće na takmičenjima, stručne prakse i ostale vidove stručnog usavršavanja.

Po svojoj prirodi, Istek je apolitična, nezavisna, neprofitna, volonterska, studentska organizacija koja okuplja studente organizovane u 53 lokalna komiteta iz 28 evropskih zemalja. Istek Lokalni komitet Beograd je punopravni član Udruženja od 2000. godine i trenutno je jedan od najorganizovanijih i najbrojnijih lokalnih komiteta u Evropi.

Više informacija o samom događaju možete pronaći na sajtu http://eestec.etf.rs/designsprint/

Aktuelan: