Naša škola domaćin DoIT projeka

Da li ste znali da je studentska organizacija AIESEC po četvrti put ove godine organizovala  projekat ‘’DoIT’’. Da li ste znali da je drugi put  Visoka ICT škola bila domaćin? Pročitajte zašto Visoka ICT škola podržava ovaj projekat I kako je proteklo otvaranje.

 

Visoka ICT škola je bila domaćin po drugi put prilikom otvaranja DoIT projekta I tako pokazala da poržava ovaj projekat I vidi perspektivu u njemu za svoje studente. Kompanije koje su prepoznale ovaj projekat kao priliku da pruže studentima, koji su pri kraju svojih studija u oblasti informacionih tehnologija, priliku za usavršavanje su ’’Mikrokomerc’’, ’’Stada IT Solutions’’, ’’Toschas Labs’’ i ’’MEDIAWORKS’’.

Na otvaranju su predstavnici AIESEC organizacije, dekan Visoke ICT škole I predstavnici kompanija držali kratak govor.  Nakon zvaničnog otvaranja, učesnici su na osnovu svojih kompetencija raspoređeni za razgovore sa određenom kompanijom. Na razgovoru su kompanije imale mogućnost da upoznaju studente koji učestvuju na projektu, a studenti sa načinom rada kompanija. Kroz razgovore, razne testove I upoznavanje kompanije su procenjivale studente koliko su dobri za rad u njihovoj kompaniji.

 

‘’DoIT’’ je projekat edukativnog karaktera, i namenjen je studentima završnih godina i diplomcima. Koncipiran je  u dva ključna segmenta tako da će studenti u prvom segmentu uz mentorsku podršku stručnjaka imati priliku da iskuse tromesečni, praktični rad u nekoj od kompanija učesnica na projektu gde će unaprediti svoje veštine i znanja u oblastima IT sektora. Drugi segment, ujedno i najvažniji za svakog studenta koji želi da se istakne i diferencira na tržištu rada i oseti kako je to raditi ovaj posao u internacionalnom okruženju, odnosi se na nastavak praktičnog iskustva u inostranoj IT kompaniji putem Global Talent programa – programa plaćenih profesionalnih praksi u inostranstvu.

 “Ovim projektom želimo da omogućimo studentima i diplomcima da napreduju i steknu praktično iskustvo u oblasti IT sektora, radeći u nekim od priznatih domaćih kompanija ove sfere, a onda i u inostranim kompanijama. Ovo je idealna prilika za sve entuzijaste u svetu informacionih tehnologija ​da se stručno oprobaju i aktivno doprinesu svom profesionalnom razvoju“, rekla je Jovana Đorđić PR manager AIESEC organizacije.

Tags: 
Aktuelan: