NADIGRANA EKIPA MATEMATIČKOG FAKULTETA

U nedelju 21.04.2013 na studentsko sportskim terenima na Novom Beogradu odigrana je poslednja utakmica grupne faze takmičenja između ekipa Visoke ICT i Matematičkog fakulteta. Pobedu je odnela ekipa Visoke ICT rezultatom 5:1 i time obezbedila drugo mesto na tabeli.

Po prvi put u punom sastavu ekipa Visoke ICT je uspela da po užarenom asfaltu i visokoj temperaturi nadigra protivničku ekipu i time obezbedi lakšeg protivnika u osmini finala takmičenja. Utakmica je počela sa 20-tak minuta kašnjenja, zbog velike gužve u gradu i održavanja Beogradskog maratona. Naša ekipa se za taj vremenski period dobro zagrejala i u utakmicu ušla potpuno spemna i od samog starta krenula maksimalno ka golu Matematičkog fakulteta. Prva uigrana akcija za ekipu Visoke ICT na utakmici je odmah pretvorena u pogodak, to je bilo delo Darka Neškovića, koji je posle dobrog pasa od strane Dimitrija Mihića loptu odličnim udarcem prosledio u protivničku mrežu. Nakon nekoliko neuspelih šuteva na gol ekipe Matematičkog fakulteta, usledila je slična akcija kao kod prvog gola za našu ekipu, samo je u ovom slučaju asistent bio Filip Šurbatović, a strelac drugog pogotka i konačnog rezultata na poluvremenu bio je Dimitrije Mihić. Posle drugog pogotka utakmica je bez nekih velikih šansi došla do završetka prvog dela i na semaforu je stajao rezultat od dva gola prednosti za našu ekipu, što je dalo bolji izraz lica našim igračima u petominutnoj pauzi i za vreme osveženja od visokih temperatura koje su u tom trenutku vladale napolju. Početak drugog poluvremena obeležila je zamena na golu naše ekipe, i na mesto Stefana Kolarića na gol je stao Nenad Obradović.

Prva velika šansa za ekipu Matematičkog fakulteta, pretvorena je u odličnu priliku, gde je naš igrač Slobodan Đorđević morao kao poslednji igrač odbrane da faulira protivničkog igrača i time zaradi direktan crveni karton čime je ekipa Visoke ICT na terenu imala igrača manje dva minuta. Slobodan udarac je bio pretvoren u pogodak i rezultat u tom trenutku se smanjio na 2:1. Nedugo nakon toga odličnom akcijom naše ekipe i šutem sa distance od 15 metara, Filip Senić povećava vođstvo ekipe Visoke ICT. Poslednjih 5 minuta obeležila su još dva pogotka za našu ekipu, to je bilo delo Dimitrija Mihića i Filipa Šurbatovića. Sam kraj utakmice obeležio je šut Matematičkog fakulteta na gol naše ekipe, ali odličnim uklizavanjem sa gol linije Goran Šuša sprečava pogotak i time se stavlja tačka na utakmicu koja je završena rezultatom 5:1 za ekipu Visoke ICT. Igrači koji su nastupali na terenu su: kapiten Slobodan Đorđević, Dimitrije Mihić, Petar Mitrović, Aleksandar Petrović, Filip Senić, Petar Čapelja, Filip Šurbatović, Marko Majstorović, Goran Šuša, Darko Nešković, Stefan Kolarić i Nenad Obradović. Trener Nikola Knežević.

Tags: 
Aktuelan: