Najaktuelnije u web dizajnu – upoznajte Parallax

Parallax je nešto potpuno novo i nešto što web dizajneri počinju sve više da koriste. Ako pravite sajt koji je prezentacija neke kompanije, ovo je savršen jQuery dodatak. Predstavljamo vam najbolje besplatne Parallax dodatke, koje možete preuzeti direktno sa našeg sajta.

Kod Parallax-a je sve u „skrolovanju“. Sadržaj se polako menja preko funkcija a postoji ih mnogo. Ono što Parallax izdvaja jeste to što vam se čini kao da jedan sadržaj prelazi preko drugog i to vam daje osećaj animacije. Ako vam i dalje nije najjasnije kako to sve izgleda možete pogledati demo snimke dodataka koje smo izdvojili, a preporučujemo vam i da pogledate sajt http://inze.it/ o kome smo već pisali. Na ovom sajtu iskorišćeno je ono najbolje od Parallax-a.

Stellar

Stellar je jednostavan Parallax koji možete lako da prilagodite vašem sajtu. Ako ne želite da preterujete sa Parallax-om ovo je najbolje rešenje za vas.

Demo | Preuzmi

Super Scrollorama

Ovo je odličan dodatak koji možete da prilagođavate kako god želite. Postoji mnoštvo funkcija koje možete da koristite i tako prilagodite sajt svojim potrebama. Dodatak je idealan za sajtove za decu kao i za neke promocije.

Demo | Preuzmi

Spritely

Kod ovog dodatka možete videti da Parallax ne mora uvek da bude povezan sa „skrolovanjem“. Ako želite da animirate neku sliku, ovo je idealan dodatak za vas.

Demo | Preuzmi

First manned flights

Ovaj dodatak možete preuzeti ako pravite sajt koji je prezentacija. Tutorijal možete pogledati ovde.

Demo | Preuzmi

Recreate a Nike Better World Parallax Effect

Još jedan zanimljiv primer korišćenja Parallax-a. Dodatak je sličan prošlom i tutorijal možete pogledati ovde.

Demo | Preuzmi

O Parallax-u će se sigurno još pričati jer je relativno nov. Sigurno će se još više unapređivati i verovatno ćemo ga u budućnosti koristiti sve više.

 

Inspiracija – izvori: 

http://streetsmash.com

Tags: 
Aktuelan: