Najbolji kineski moblini telefoni

Sigurno da ste pri izboru mobilnog telefona uskratili sebi neke od tehničkih mogućnosti koje telefon poseduje zarad manje cene. Predstavićemo vam pet kineskih mobilnih telefona koji zaslužuju titulu najboljih.

 

Svedoci smo vremena u kome pametni telefoni sve više preuzimaju našu svakodnevicu. Iz godine u godinu raste broj modela, ali i proizvođača pametnih telefona. Zbog toga je u potpunosti razumljivo da su se proizvođači iz Kine i Indije uključili u trku sa sve popularnijim Samsung-om i Apple-om.

Pred vama je nekoliko najtraženijih i po karakteristikama jednim od najboljih telefona koje proizvodi niko drugi do Narodna Republika Kina. Ovi telefoni su ubrzo okupirali prvo kinesko tržište, a sada polako dolaze i pred naš prag.

Najmnogoljudnija zemlja na svetu svakako ima i najveću potražnju za mobilnim uređajima ali su proizvođači odvažno odlučili da osvoje i zapadno tržište. Pored niske cene koja je svakako najbolja karateristika ovih telefona moramo se složiti da i kvalitet kineskih mobilnih telefona dostiže konkurente.

Ukoliko vas neki od ovih telefona zainteresuje nemojte očajavati jer ga nećete naći u domaćim maloprodajnim objektima. Svaki od navedenih telefona možete poručiti preko interneta i to preko Aliexpress-a, Alibaba i sličnih sajtova.

Ovi sajtovi su poprilično bezbedni i što je jako interesantno isporuka telefona u zavisnosti od modela može biti i besplatna. Što se tiče poreza na carini ni tu ne morate brinuti jer će vam proizvođač ponuditi radne olakšice tako da carinu manje platite (npr. navesti manju cenu na paketu od regularne).

Ukoliko smatrate da niste vešti da naručite robu direktno iz Kine možete se poslužiti velikim brojem sajtova koji uz malu nadoknadu to obavljaju umesto vas. To su sajtovi poput: Uvoz iz Kine, Kupovina iz Kine i mnogi drugi.

5. Xiaomi Mi2s

Telefon radi na svim mrežama. Pored uređaja dobijate i veoma kvalitetne maske u nekoliko boja. Quad Core procesor, displej rezolucije 1280x720, veličina ekrana od 4.3 inča, kamera od 13MP, 2GB RAM memorije samo su neke od karakteristika koje poseduje ovaj moćan telefon.

Svakako radi na Android operativnom sistemu i radi na Engleskom, Francuskom, Ruskom i mnogim drugim jezicima.

Baterija je generalno slaba tačka ovih telefona pa se morate zadovoljiti sa 2000mAh što i nije tako loše, jer manje više većina telefona na tržištu poseduje bateriju sličnog kapaciteta.

Cena ovog uređaja sa poštarinom iznosi oko 200 evra.

Možete ga pogledati ili poručiti na sledećem linku.

4. iOcean G7

Telefon izrazito lepog dizajna. Vema je tanak (9mm) i ima veličinu ekrana od neverovatnih 6.44 inča.  Ovaj telefon poseduje dosta izdržljiviju bateriju od prethodnog koja je kapaciteta od 3500mAh što je i razumljivo, s obzirom na mnogo veću veličinu ekrana. Kamera je od 13MP i Android verzija 4.2. iOcean G7 može da radi sa dve SIM kartice. Poseduje 2GB RAM memorije i 16GB ROM memorije.

Cena i ovog uređaja je 200 evra, ali je poštarina preko sajta Aliexpress besplatna.

Možete ga pogledati ili poručiti na sledećem linku.

3. Jiayu G5s

Pored procesora Octa Core i Android verzije 4.2, ovaj telefon poseduje i 2G RAM i 16G ROM memorije. Veličina ekrana iznosi idealnih 4.5 inča. Poseduje IPS Gorilla Screen i bateriju kapaciteta od 3000mAh. Zadnja kamera ima13MP. Jiayu G5s je takođe dual SIM telefon.

Poštarina za kupovinu ovog telefona je takođe besplatna.

Telefon košta od 150 do 250 evra u zavisnosti od karakteristika koje izaberete jer možete sami izabrati koliki kapacitet baterije hoćete ili veličinu memorije na telefonu.

Možete ga pogledati ili poručiti na sledećem linku.

2. OPPO Find 5

Telefon je prelepog dizajna. Poseduje prednju i zadnju kameru, zadnju od 13MP (izgleda da kineski proizvođači baš vole ovaj broj). Radi na Android operativnom sistemu, ima 2GB RAM memorije i 16GB ROM memorije. Baterija je kapaciteta od 2510mAh. Ekran je veličine 5 inča. OPPO Find 5 ima takođe Quad Core procesor. Debljina telefona je manja od 9mm. Možete ga nabaviti u dve boje crnoj i beloj i sa 16GB ili 32GB ROM memorije.

Cena telefona od 16GB je 260evra, a od 32GB 334 evra. Ovo je jedan od najnovijih modela pa je cena zbog toga viša u odnosu na druge telefone. Poštarina je besplatna.

Možete ga pogledati ili poručiti na sledećem linku.

1. Xiaomi Mi3

Još jedan Xiaomi uređaj zapao nam je za oko. Ovaj uređaj možete kupiti sa 16GB ili 64GB ROM memorije i dodatnih 2GB RAM memorije. Veličina ekrana je 5 inča, kamera ima 13MP, poseduje Quad Core procesor. Telefon je tanak i debljine je manje od 9mm. Radi na Android operativnom sistemu i svakako kao i kod prethodnih telefona može biti i na Engleskom i drugim jezicima. Baterija ovog telefona je dosta izdržljiva i ima 3050 mAh. Možete ga nabaviti u beloj, crnoj i sivoj boji.

Cena telefona je 220evra za 16GB i 290evra za 64GB  ROM memorije.

ICT časopis je imao priliku da isproba ovaj telefon i možemo reći da smo sa njim prezadovoljni i svakako je naš favorit. Isporuka i ovog telefona je besplatna.

Možete ga pogledati ili poručiti na sledećem linku.

 

Inspiracija-izvori:

http://www.minideal.net/media/wysiwyg/iocean_g7.jpg

http://i-cdn.phonearena.com/images/articles/82446-thumb/xiaomi-1.jpg

http://www.lenteen.de/images/201404/source_img/1122_G_1398714406893.jpg

http://76.my/Malaysia/oppo-find-5-quad-core-13mp-camera-16gb-rom-2gb-ram-wp-x909-9733-ruazad-1303-04-ruazad@6.jpg

http://cdn.macrumors.com/article-new/2013/12/china_mobile_store_iphones.jpg

http://www.china-mike.com/wp-content/uploads/2011/03/China-mobile-phone-users-graph.png

http://b-i.forbesimg.com/kenrapoza/files/2013/07/2323.jpg

 

Tags: 
Aktuelan: