Napravite aplikaciju za telefon bez kucanja koda

Predstavljamo vam Infinite Monkeys, alat za pravljenje aplikacija za pametne telefone. Ovaj alat nije potrebno preuzimati sa Interneta, jer se sve nalazi na web stranici. 

Preko ovog alata možete praviti aplikacije ne samo za Android uređaje, već i za iPhone. Vašu aplikaciju sada možete praviti i na tabletu, a ne samo na kompjuteru što je još jedna novina u alatima ove vrste.

Da bi vam pokazali kako sve funkcioniše, rešili smo da napravimo aplikaciju našeg časopisa. Otišli smo na njihovu stranicu i uneli naziv aplikacije koji želimo.

Postoje tri dela koja treba da prođete dok pravite svoju aplikaciju. Na prvom delu možete postaviti naslov svoje aplikacije, boje koje želite da koristite, sliku pozadine i još par osnovnih informacija o vašoj aplikaciji.

Sa desne strane možete pogledati video snimak sa objašnjenjima kako šta da uradite. Ono što je posebno dobro jeste mogućnost da zapamtite vaš rad posle svake izmene.

Drugi deo služi za funkcionalnost vaše aplikacije. Na njemu radite sve ono što želite da vaša aplikacija ima i to je najbitniji deo. Možete dodati vaš blog, društvenu mrežu, RSS vašeg sajta, dokumenta, kalendar, sat i još mnogo toga.

Svaki put kad nešto želite da dodate, dovoljno je da ikonicu prevučete na željeno mesto.

Mi smo želeli da dodamo naš RSS feed da bi svi mogli da čitaju naše najnovije članke, kao i naš twitter profil. Dodali smo i link ka našem sajtu i kontakt infomacije.

Na trećem delu birate ikonicu za svoju aplikaciju i URL adresu na kojoj će se nalaziti. Možete pisati i opis vaše aplikacije kao i neke dodatne informacije o njoj. Mi smo izabrali da nam se aplikacija nalazi na adresi: http://theapp.mobi/ictcasopis.

Kada prođete ova tri koraka zavšili ste sa pravljenjem aplikacija. Da bi vaša aplikacija bila besplatna, morate da prihvatite da se na njoj prikazuju oglasi.  Na kraju možete preuzeti vaš QR kod i podeliti aplikaciju sa prijateljima. Na slici ispod nalazi se naš QR kod i možete preuzeti aplikaciju koju smo napravili.

Konačno svako ima priliku da napravi aplikaciju za mobilne telefone i tablete, sve što mu je potrebno je ideja i malo slobodnog vremena.

 

Inspiracija – izvori:

http://www.infinitemonkeys.mobi/

Tags: 
Aktuelan: