Napravite igru za 24 časa

Završen je ovogodišnji Hackathon koji organizuje Nordeus. Pročitajte kako je ove godine izgledalo pravljenje igre za 24 sata.

Verovano nema programera u Srbiji koji ne zna za kompaniju Nordeus i nema osobe koja želi da se bavi programiranjem igara, a da joj primarni cilj nije upravo posao u ovoj kompaniji. Poznata je po tome što su joj kancelarije slične Google-ovim i što su tvorci ove kompanije uspeli da ostvare ogroman profit razvijajući igru za Facebook pod nazivom Top Eleven.

Ono što možda neko ne zna jeste da Nordeus svake godine organizuje Hackathon. Za one kojima ova reč nije poznata, Hackathon je dan hakovanja i sprovodi se već dugo godina od strane vodećih IT kompanija u svetu. Radi se o programiranju poslovnih aplikacija, igrica, raznih alata i sl. Obično traje od jednog dana do cele nedelje. 

Nordeus je kompanija koja se bavi proizvodnjom igara i svake godine se okuplja ogroman broj ljudi, formiraju se timovi i prave se najrazličitije igre. Da stvar bude komplikovanija takmičari ne znaju temu sve do početka takmičenja, a što je možda i najzanimljivije i čini ovaj Hackathon jednim od najinteresantnijih jeste to da cela igra mora biti završena za 24 sata.

Timovi se sastoje od četiri osobe i oni koji osvoje prvo, drugo ili treće mesto dobijaju nagrade. Takmičari imaju neograničene količine hrane i pića i sve potrebne uslove da naprave funkcionalnu igru.

Tema ovogodišnjeg Hackathon-a je pravljenje srednjovekovne fantazije. Nagrade su iPad Air, za prvo mesto, iPhone 5S za drugo i Samsung Galaxy Note 3 za treće mesto. Naravno svaki član tima dobio je po jedan uređaj. 

Ove godine pobedio je tim Dark-1 sa igricom Copper Crown . Drugo mesto osvojio je tim Pixels Will Be Harmed sa igricom Space Colony, dok je treće mesto uzeo tim The Lab of Dreams sa igricom The Last Colony.

Copper Crown - pobednička igrica ovogodišnjeg Hackathon-a:

Tim koji je pobedio - Dark-1:

Pogledajte video snimak Hackathon-a od prošle godine i sa kakvim su se sve problemima takmičari susretali u tih 24 sata.

Ako vas interesuje kako izgleda život u Nordeusu možete pogledati ovaj video snimak:

Uskoro očekujemo i snimak Hackathona od ove godine, a organizatori Hackathona obećali su i da ćemo od večeras moći da preuzmemo sve igre sa njihovog sajta

Tags: 
Aktuelan: