Novi način pretraživanja prozora

Microsoft je prošle nedelje podneo prijavu za novi patent koji omogućava novi način pretraživanja kroz otvorene prozore na radnoj površini. Ovaj novi način pretraživanja se gradi na starije, sada već napuštene funkcije u operativnim sistema Windows Vista i Windows 7.

Aplikacija je objavljena 11. aprila od strane američke organizacije za patente i sam patent nosi naziv "Sistem i metod za vizuelno snalaženje sa otvorenim prozorima". Patent omogućava da korisnik na potpuno nov način ima uvid koliko je trenutno otvorenih prozora na radnoj površini i omogućava korisnicima ciklus kroz te prozore dok je željeni prozor u fokusu.

Sam pantent deluje kao nadogradnja za Flip i Flip 3D koji se prvi put pojavio 2007 zajedno sa Windows Vista operativnim sistemom. Flip i Flip 3D su pokazavali sličice otvorenih prozora na radnoj površini, bilo u obliku trake ili u 3D obliku.

Određena kombinacije tastera će omogućiti pozivanje vizuelnog pretraživanja kao i pretragu kroz same prozore, uključujući drevue Alt-Tab kombinaciju. Microsoft-ovo vizuelno pretraživanje bi podsećalo na vizuelno pretraživanje u OS X operativnim sistemima.

Cilj Microsoft-a je da se obezbedi interfejs koji omogućava korisniku da brzo skenira kroz otvorene prozore, jedan po jedan.

Izvori - inspiracija:

http://www.computerworld.com/Microsoft_files_patent_for_new_open_windows_viewer

 

Tags: 
Aktuelan: