Oceni profesora

Da li ponekad poželite da vi možete da ocenjujete profesore 

Davno se pojavio jedan interesantan sajt pod nazivom Oceni profesora. Ideja je bila da studenti i đaci mogu da ocenjuju svoje profesore i na taj način podele sa svima svoja mišljenja, kako pozitivna tako i negativna. Ocenjivanje bi bilo anonimno pa profesor nikad ne bi mogao da zna ko ga je na koji način ocenio.

Do ove ideje došla je grupa studenata sa Univerziteta Singidunum, ubrzo su im se priključile i kolege sa drugih fakulteta i jako brzo unet je veliki broj profesora. Ovim studentima je trebala pomoć, pa se veliki broj ljudi priključio i sam unosio profesore što je i danas moguće.

Ono što je zanimljivo na ovom sajtu jeste i to da profesori mogu sami da preuzmu svoj nalog i ažuriraju svoje podatke tako da informacije o njima budu aktuelne. Na ovaj način znatno se smanjuje broj profesora koji više ne rade u školama i fakultetima, a profesori imaju uvid u to šta studenti i đaci misle o njima.

Svaki profesor ima svoju ocenu, od 1 do 5 i ona predstavlja skup svih ocena koje su studenti i đaci davali profesoru. Postoji i mogućnost komentara, tako da svako može da napiše i nešto više i na taj načina da pomogne ostalim studentima i đacima. Svaka škola ili fakultet se takođe ocenjuje sa ocenom od 1 do 5 i ta ocena predstavlja skup ocena svih njenih profesora.

Postoji ogroman broj srednjih i visokih škola kao i fakulteta i uneti su mnogi profesori. Tu je između ostalog i Visoka ICT škola. Nju možete pronaći ovde, kao i spisak svih njenih profesora.  

Visoka ICT škola ima ocenu 3.92 što je poprilično dobro jer su fakulteti i škole sa ocenom 5 uglavnom one kod kojih ima mali broj glasova i ocenjivalo se samo nekoliko profesora. Na stranici Visoke ICT škole studenti su ocenjivali veliki broj profesora i saradnika u nastavi. Profesori koji imaju najbolje ocene su Petar Bojović, Nikola Slavković i Svetko Karanović, a najbolje ocenjeni saradnici u nastavi su Zoran Gajić i Marko M. Spasojević.  

Niko ne može nikoga da osuđuje pa stoga ne možemo olako primati informacije koje se nalaze na ovom sajtu. Možda je neko dobio lošu ocenu pa je rešio da se „osveti“, a možda neko i ne poznaje dotičnog profesora. U svakom slučaju, ovo je jedan interesantan portal na kome možete naučiti nešto više o fakultetu ili školi koju upisujete, a pomoću njega možete birati izborne predmete, naravno, ako vam je sam profesor bitniji od predmeta koji vam se dopada. 

Inspiracija - izvori:

http://oceniprofesora.com

 

Tags: 
Aktuelan: