Održan seminar za predstavnike studentskih parlamenata

Ove godine, tradicionalno, petu godinu zaredom, na Zlatiboru, u periodu od 13.12.2018.do 16.12.2018.godine, Studentska konferencija akademija i visokih škola Srbije, organizovala je seminar pod nazivom „Jačanje kapaciteta studentskih predstavnika“.

Studentski parlament Visoke ICT skole

Članovi parlamenta naše Škole su prisustvovali seminaru „Jačanje kapaciteta studentskih predstavnika“. Studenti su imali priliku da se upoznaju sa različitim temama. Obzirom da je konferencija zasnovana na predavanju članova institucija koje pomažu razvoj nauke, prisutnima je pružena prilika da o tim temama diskutuju sa predavačima, postavljaju pitanja i dobijaju odgovore „iz prve ruke“.

Među školama strukovnih studija održano je takmičenje u opštem znanju koje je bilo zasnovano na sistemu eliminacije najslabije karike. Zahvaljujući našim studentima, Dejanu Čančareviću i Dušanu Mitroviću, koji su učestvovali u takmičenju, između 35 visokih škola, naša Škola je sa takmičenja ponela visoko treće mesto.

ICT parlament

Studenti su, pored svih obaveza, predavanja i sticanja znanja vezanog za njihovo dalje školovanje, vreme provodili družeći se, kako međusobno, tako i sa ostalim studentima visokih škola, obilazeći i upoznajući jednu od najlepših planina Srbije.

Po dolasku u Beograd, studenti su imali samo jednu zamerku na celokupnu organizaciju - zašto jedno ovakvo iskustvo i divno druženje nije trajalo duže.

Tags: 
Aktuelan: