Pametne igračke za najmlađe

Na tržištu su se pojavile, shodno razvoju tehnologije, mnogobrojne pametne igračke za decu. Naša generacija sigurno pamti frbija kao najzanimljiviju igračku devedesetih ali ovu zabavu tada je retko ko mogao da priušti detetu. Danas su interaktivne igračke dostupnije ali i kvalitetnije i zanimljivije. Predstavićemo vam nekoliko najprodavanijih interaktivnih igračaka u našoj zemlji prvenstveno namenjenih najmlađima.

JoJo igra žmurke

Idealna igračka za najmlađe koji još uvek nisu dobili batu ili seku. Vaš najbolji prijatelj je veliki plišani zeka koji će se sa vama igrati žmurke. Zeka ima šargarepu koju dete uzima i sakriva se zajedno sa njom. Zeka traži igračku i verovali ili ne govori na srpskom jeziku. Ova interaktivna igračka radi na baterije i pogodna je za decu stariju od 18 meseci. Igru možete kupiti u svim bolje opremljenim prodavnicama igračaka, a za zabavu morate izdvojiti oko 50 evra. Kako smo saznali od prodavaca JoJo je jedna od najprodavanijih interaktivnih igračaka koje trenutno postoje na domaćem tržištu.

Mali genije

Najbolji poklon za budućeg programera. Mali genije je dvojezični laptop koji govori na srpskom i engleskom jeziku. Pomoću ovog uređaja dete kroz igru može naučiti da izgovara pravilno reči, piše i računa. Laptop poseduje i miša tako da veoma podseća na pravi laptop. Dete se može zabaviti sa 24 igre. Cena igračke je oko 50 evra i možete je naći u većini prodavnica igračaka. Igračka je namenjena deci od 3 do 8 godina.

Zoo mapa

Interaktivna mapa sveta koja može da se okači na zid. Govori na srpskom jeziku i vodi dete kroz carstvo životinja. Na mapi su nacrtane životinje i dete pritiskom na njih saznaje nešto više o njima. Igra sadrži i kviz gde dete može proveriti svoje znanje o životinjskom svetu. Igru možete naći u većim prodavnicama. Cena igre je oko 40 evra. Pored zoo mape postoji i igračka sa mapom sveta. Cena igračke je ista i pomoću nje dete može naučiti čak 1000 činjenica o pojedinim zemljama.

Basic Science

Pod ovim nazivom na tržištu postoji veliki broj igračaka različitih tema. Basic Science predstavlja set za izvođenje eksperimenata kroz koje dete uči o vulkanima, oku, skeletu, zubima, mozgu… U pakovanju se nalaze svi potrebni delovi za učenje npr. ukoliko je u pitanju set za učenje o ljudskom mozgu dobićete mali plastični mozak i prateće delove za izvođenje eksperimenta. Igračka košta nešto manje od prethodnih, od 10 do 20 evra.

Inspiracija-izvori:

http://www.ofy.rs/

http://www.planetashop.rs/

 

Aktuelan: