Pametni televizori su dostupni i kod nas

Sigurno ste do sada ispratili eru pametnih telefona koji vam mogu služiti kao prenosni kompjuteri. Kompanija Samsung Elektroniks je predstavila  interaktivni Smart televizor koji nudi više sadržaja, inteligentniji interfejs, intuitivne kontrole, izuzetan kvalitet slike i dizajna. Najbitnija razlika između pametnih i klasičnih LCD, LED ili plazma modela je što su pametni televizori pravi multimedijalni centri sa konstantnom vezom sa internetom.

Ovi televizori vam nude pregršt interesantnih aplikacija u svom softverskom interfejsu. Preko njih možete pristupiti omiljenim društvenim mrežama, ali i pretraživati internet. Korisnik preko pametnog interfejsa lako može da pretražuje filmove, emisije i video-klipove preko povezanih uređaja ili eksterne memorije. 

 

Ova čudesna tehnologija je stigla i u našu zemlju: omogućava vam da rukom ili svojim glasom potpuno zamenite daljinski upravljač, a postoje i brojne aplikacije sa raznim sadržajima koji će potpuno promeniti način na koji razmišljate o televiziji. „Samsung“ u svoje nove modele ubacio i kinetik senzor, koji daljinski upravljač šalje direktno u penziju. Ovaj senzor vam omogućava da pokretima ruke pred ekranom u potpunosti upravljate svim funkcijama pametnog televizora.

Korak dalje u funkcionisanju pametnih televizora je i povezivanje sa pametnim telefonima, koji se mogu koristiti kao napredni daljinski upravljači.

”Smart interakcija”, ”Smart sadržaj” i ”Smart evolucija” su tri revolucionarne funkcije na kojima se zasniva nova linija Samsungovih, Smart LED televizora serije sedam i osam, kao i plazma televizora serije osam.

  • ”Smart interakcija” je intuitivna platforma koja omogućava povezivanje sa Smart TV uređajem uz pomoć komandi kontrola pokretom”, ”kontrola glasomiprepoznavanje lica”. 
    Korisnici mogu da uključe ili isključe TV, aktiviraju odabrane aplikacije ili pretražuju sadržaj interneta jednostavnim pokretom ruke ili glasovnim komandama na jednom od 29 jezika koji podržava ova tehnologija.
  • ”Smart sadržaj” nudi veliki broj raznovrsnog i personalizovanog sadržaja preko Smart TV aplikacija, kao i ”Olšer plej’‘ koji korisnicima omogućava da lako pristupe ličnim sadržajima preko ekrana različitih uređaja i to na svakom mestu i u svako vreme.

Dodatni Smart TV servisi obuhvataju posebno prilagođene aplikacije za razmenu fotografija i zabeleški sa članovima porodice i prijateljima, kao što je porodični multimedijalni sadržaj (Family Story), a u ponudi su i filmovi, TV emisije i video striming.

  • ”Smart evolucija” omogućava ažuriranje ovog TV-a najnovijim smart tehnologijama uz pomoć Samsungovog dodatka ”Evolušn kit”, koji će biti dostupan od 2013. godine.

U planu je razvoj sve više aplikacija sa lokalnim sadržajem za korisnike novih Smart televizora.

Do kraja godine će biti dostupno više od 20 lokalnih aplikacija, a u saradnji sa Samsung Laboratorijom iz Niša, kreirane su i dve aplikacije ”Srbija od srca” namenjena promociji turističkih potencijala Srbije i ”Abeceda” namenjena deci za prve korake u učenju latinice.

Tokom nedavno završenog teniskog turnira lansirana je i aplikacija ”Srbija open”, a uskoro će biti i aplikacije za zvaničnu prezentaciju Turističke organizacije Beograda i srpske narodne umotvorine u saradnji sa kompanijom ”Tehnikom kompjuters”, kao i veliki broj aplikacija prilagođenih najaktuelnijim temama i interesovanjima korisnika.

Nova Smart TV aplikacija ”fitnes” sa efektom ogledala omogućava bavljenje sportom uz podršku ličnog Smart TV trenera, dok ”kids” aplikacija nudi raznovrsne sadržaje i edukativne igre.

 

Izvori:

http://www.telegraf.rs/hi-tech/199416-menjajte-kanale-glasom-samsungov-pametni-tv-stigao-u-srbiju

http://www.alo.rs/saveti/it/i-televizori-se-opametili/288

http://www.dominomagazin.com/article/11958/zabava-igre/samsung-lokalne-aplikacije

Tags: 
Aktuelan: